Βαυαρία: Οι ακριβότερες τιμές ντίζελ σε όλη τη Γερμανία

Μετά το τέλος της έκπτωσης στα καύσιμα, αξίζει και πάλι τον κόπο για τους οδηγούς στη Βαυαρία να περάσουν τα σύνορα. Οι διαφορές στις τιμές είναι μερικές φορές τεράστιες – και αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε αναβίωση του τουρισμού καυσίμων.

Ένα γρήγορο ταξίδι πέρα από τα σύνορα για να γεμίσουμε: Αυτό συνήθως δεν αποδίδει στους οδηγούς στη Βαυαρία όταν εφαρμόζεται η έκπτωση φόρου καυσίμων. Μετά τη λήξη της έκπτωσης φόρου στη βενζίνη και λόγω των ιδιαίτερα υψηλών τιμών στη Βαυαρία, αξίζει πλέον να περάσετε και πάλι τα σύνορα.

Οι διαφορές στις τιμές είναι ενίοτε τεράστιες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Επιτροπής της ΕΕ και του Ομοσπονδιακού Γραφείου Καρτέλ σχετικά με τις μέσες τιμές στα ομόσπονδα κρατίδια και τις επιμέρους περιφέρειες.

Υψηλότερες τιμές καυσίμων στη νότια και ανατολική Βαυαρία

Η διαφορά είναι μεγαλύτερη για τη βενζίνη. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία που ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την περασμένη Δευτέρα είναι 1,643 ευρώ ανά λίτρο για την Τσεχική Δημοκρατία και 1,744 ευρώ για την Αυστρία. Για τη Γερμανία, από την άλλη πλευρά, ήταν 2.068 ευρώ.

Σύγκριση με γειτονικές χώρες: Στη Γερμανία τα ακριβότερα καύσιμα

Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό: σε ορισμένα μέρη της Βαυαρίας, ιδίως στη νότια και ανατολική Βαυαρία, χρεώθηκαν περισσότερα από 2,15 ευρώ ανά λίτρο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Καρτέλ, και σε ορισμένα μέρη ακόμη και περισσότερα από 2,19 ευρώ. Με καθαρά αριθμητικούς όρους, αυτό θα σήμαινε μια πιθανή εξοικονόμηση άνω των 70 λεπτών ανά λίτρο.

Οι ακριβότερες τιμές ντίζελ στη Βαυαρία σε σύγκριση με την υπόλοιπη Γερμανία

Οι διαφορές είναι κάπως μικρότερες για το ντίζελ. Εδώ, η ΕΕ αναφέρει 1,90 ευρώ ανά λίτρο για την Αυστρία και 1,847 για την Τσεχική Δημοκρατία. Η Γερμανία είναι σημαντικά ακριβότερη με 2,159. Και εδώ, ωστόσο, η Βαυαρία είναι το ακριβότερο κρατίδιο, σύμφωνα με το καρτέλ.

Επιπρόσθετα, η Βαυαρία είναι η πιο ακριβή σε εθνική σύγκριση, σύμφωνα με το Γραφείο Καρτέλ: Σε αρκετές περιοχές χρεώνονται περισσότερα από 2,25 ευρώ ανά λίτρο, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και περισσότερα από 2,27 ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.