Βαυαρία: Οι χαλαρώσεις των μέτρων θα ισχύουν νωρίτερα

Όταν επιτυγχάνονται χαμηλές τιμές στον δείκτη επίπτωσης, ορισμένοι κανόνες στη Βαυαρία θα μπορούν να χαλαρώνουν μια μέρα νωρίτερα στο μέλλον.

Αυτό θα αποτελέσει την παράταση της πρακτικής που αρχικά ίσχυε μόνο για τις διακοπές της Πεντηκοστής, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Klaus Holetschek.

Η αλλαγή επηρεάζει τα βήματα ανοίγματος για υπαίθριους χώρους εστιατορίων, ξενοδοχεία, πολιτισμό, αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθώς και την κατάργηση της υποχρέωσης τεστ με ακόμη χαμηλότερες τιμές του δείκτη επίπτωσης.

Για να γίνει αυτό, ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης (νέες λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας) θα πρέπει να είναι κάτω από το 100 ή το 50 για πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον παλιό κανόνα, ίσχυε η περίοδος αναμονής δύο ημερών έως ότου θα μπορούσαν να εφαρμοστούν οι χαλαρώσεις την όγδοη ημέρα με την έγκριση του Υπουργείου Υγείας. Αυτή η περίοδος αναμονής συντομεύεται πλέον σε μία ημέρα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.