Βαυαρία: Ολοκληρώθηκε η υποδοχή προσφύγων από τη Μόρια

Σχεδόν οκτώ μήνες μετά την πυρκαγιά σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στη Μόρια της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε η υποδοχή 100 αναγνωρισμένων προσφύγων στη Βαυαρία.

“Μετά την καταστροφή στην Ελλάδα, ήταν βέβαιο ότι το κρατίδιο της Βαυαρίας θα έπρεπε να βοηθήσει στην ανακούφιση της κατάστασης και να δεχτεί τους ανθρώπους από την Ελλάδα”, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Joachim Herrmann.

Ευχαρίστησε θερμά τους 15 δήμους και οργανισμούς στη Βαυαρία που φρόντισαν για την υποδοχή.

“Χαίρομαι που πολλοί δήμοι και οργανισμοί της Βαυαρίας εφάρμοσαν την ανακοίνωσή τους και φρόντισαν τους ανθρώπους από την Ελλάδα. Στέλνουμε ένα ισχυρό ανθρωπιστικό μήνυμα”, δήλωσε ο Herrmann.

Μετά την καταστροφή στη Μόρια τον Σεπτέμβριο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει άτομα με διεθνή δικαιώματα προστασίας από την Ελλάδα στη Γερμανία μέσω ενός προγράμματος ανθρωπιστικής εισδοχής που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.

Συνολικά 1.526 άνθρωποι έχουν ήδη εισέλθει στη Γερμανία, 100 από τους οποίους ήρθαν στη Βαυαρία. Όλοι οι άνθρωποι υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού πριν από την πτήση τους προς τη Γερμανία.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε διάφορες πόλεις και οργανισμούς. Αυτές ήταν το Ρέγκενσμπουργκ (22), το Μόναχο (19), το Ερλάνγκεν (9), το Bayreuth (7), η Φύρτη (6), το Ίνγκολσταντ (5), το Πάσσαου, το Άουγκσμπουργκ, το Λίνταου, το Χοφ, το Στράουμπινγκ και η Rummelsberger Diakonie (από 4 η καθεμία), το Aschaffenburg, η περιφέρεια Aichach-Friedberg (3) και το Würzburg (2).

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.