Η Βαυαρία δεν θέλει να εφαρμόσει υποχρεωτικό εμβολιασμό σε νοσηλευτές

Η Βαυαρία δεν επιθυμεί να εφαρμόσει προς το παρόν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Markus Söder.

Θα υπάρξουν “πιο ομαλές μεταβατικές ρυθμίσεις”, οι οποίες “εκ των πραγμάτων ισοδυναμούν με αναστολή της επιβολής του νόμου προς το παρόν”, δήλωσε ο επικεφαλής του CSU τη Δευτέρα μετά από βιντεοκλήση του διοικητικού συμβουλίου του CSU στο Μόναχο. “Για πόσους μήνες θα δούμε μετά”, πρόσθεσε.

Η λεγόμενη υποχρέωση εμβολιασμού σε εγκαταστάσεις, η οποία στην πραγματικότητα θα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ από τις 15 Μαρτίου, είχε ενσωματωθεί στον νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλουν στον εργοδότη τους έως τις 15 Μαρτίου αποδεικτικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή πιστοποιητικό που να αναφέρει ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Εάν δεν προσκομιστεί το αποδεικτικό, θα πρέπει να ενημερωθεί η υγειονομική υπηρεσία. Αυτή “μπορεί”, εάν δεν προσκομιστούν αποδείξεις εντός προθεσμίας παρά τις μεταγενέστερες αιτήσεις, να εκδώσει απαγόρευση εισόδου ή εργασίας στην κλινική ή την εγκατάσταση περίθαλψης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.