Βαυαρία: Περαιτέρω χαλαρώσεις μέτρων αποφασίστηκαν (06.10)

Το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας αποφάσισε να χαλαρώσει περαιτέρω τους κανονισμούς για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Κατά συνέπεια, η υποχρέωση χρήσης μάσκας, τα ανώτατα όρια για τον αριθμό των ατόμων, η απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ και η απαίτηση τήρησης ελάχιστης απόστασης σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν θα ισχύουν πλέον.

Ως εκ τούτου, οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι θα μπορούν και πάλι να χρησιμοποιούν πλήρως τα γήπεδά τους.

Προϋπόθεση γι’ αυτό: θα πρέπει να εφαρμόζεται είτε 2G (εμβολιασμένοι/αναρρωμένοι) είτε 3G plus. Για το 3G plus, επιτρέπεται μόνο η εξέταση PCR ως τεστ. Η απόφαση για την εφαρμογή 2G ή 3G plus είναι προαιρετική για τους φορείς εκμετάλλευσης.

Σύμφωνα με τον Florian Herrmann, επικεφαλής της καγκελαρίας, οι κανονισμοί θα ελέγχονται αυστηρά και ο διοργανωτής θα πρέπει να διασφαλίσει ότι τηρούνται.

Σε περίπτωση παραβάσεων, ο διοργανωτής θα αντιμετωπίσει πρόστιμα έως 5.000 ευρώ και 250 ευρώ για όσους δεν συμμορφώνονται. Η χαλάρωση ισχύει από την Τετάρτη, 6.10.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.