Βαυαρία: Περίπου 1.500 διαδηλωτές στο Freilassing

Αλίκη Μαχαίρα

Updated on:

Γερμανία Εκδηλώσεις κορωνοϊού στο Μόναχο Βαυαρία διαδηλωτές

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, τουλάχιστον 1.500 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο ενάντια στα ισχύοντα μέτρα στο Freilassing στη Βαυαρία. Αρχικά η διαδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί διασυνοριακά – κάτι που η αστυνομία απέτρεψε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 1.500 άτομα διαδήλωσαν κατά της πολιτικής της κρατικής κυβέρνησης στα σύνορα Βαυαρίας-Αυστρίας στο Freilassing – και επομένως σημαντικά περισσότερα από τα αναμενόμενα βάσει του διοργανωτή. Η ομάδα “BGL steht auf” είχε καταγράψει 200 συμμετέχοντες για την διαδήλωση στη γέφυρα Saalach.

Η εκδήλωση ήταν σε γενικές γραμμές ήσυχη. “Έπρεπε να διασφαλίσουμε πως τηρούνται οι αποστάσεις και ότι οι άνθρωποι φορούν μάσκες”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

“Ο Söder πρέπει να φύγει”, φώναζαν οι διαδηλωτές. “Όχι στη δικτατορία!”, “Σταματήστε την τρέλα του κορωνοϊού!”. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της ομάδας, ήταν θέμα επανενεργοποίησης των βασικών δικαιωμάτων.

Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί η κατάσταση του 2019. Στις περισσότερες άλλες χώρες, η διαχείριση της πανδημίας λειτουργεί πολύ καλά με πολύ πιο ήπια μέτρα.

Η αστυνομία στην αυστριακή πλευρά εμπόδισε τη διέλευση των συνόρων

Υπήρξαν επίσης διαδηλώσεις στην αυστριακή πλευρά. Η διαμαρτυρία είχε αρχικά προγραμματιστεί διασυνοριακά με το σύνθημα “Mia hoidn zamm”.

Ωστόσο, η αυστριακή αστυνομία εμπόδισε τη διέλευση των συνόρων στη γέφυρα Saalach και το δικαιολόγησε με την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Οι διαδηλωτές, από την άλλη πλευρά, παραπονέθηκαν ότι το 2021 δεν είναι πλέον δυνατό να επιδειχθεί αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών.

Ορισμένα μέλη του κινήματος πλευρικής σκέψης συμμετείχαν επίσης στις διαμαρτυρίες. Η πλειοψηφία, ωστόσο, ήταν ιδιώτες. Πολλοί δήλωσαν σε συνέντευξή τους στο BR ότι δεν επιθυμούν να υποτιμήσουν την πανδημία – αλλά θεωρούν πως οι περιορισμοί στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι υπερβολικοί.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου πρώτός.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: