Βαυαρία: Περίπου 53.000 δόσεις εμβολίων πετάχτηκαν

Περισσότερες από τις μισές από αυτές μόνο τον Ιούλιο: περίπου 53.000 αχρησιμοποίητες δόσεις εμβολίου έχουν πεταχτεί μέχρι στιγμής στα κέντρα εμβολιασμού της Βαυαρίας.

“Οι αριθμοί που αυξήθηκαν το καλοκαίρι είναι το άμεσο αποτέλεσμα της μειωμένης προθυμίας εμβολιασμού του πληθυσμού”, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του βαυαρικού Υπουργείου Υγείας στο Μόναχο. Ταυτόχρονα, όμως, η Βαυαρία πρέπει να συνεχίσει να διαθέτει αρκετό εμβόλιο για όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ορισμένες από τις δόσεις εμβολίων πετιούνται και για άλλους λόγους, για παράδειγμα λόγω μόλυνσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Βαυαρία θέλει να επιστρέψει κάποιες από τις αχρησιμοποίητες δόσεις του εμβολίου στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ώστε να τις δωρίσει σε άλλα κρατίδια.

Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, οι δόσεις πρέπει να εξακολουθούν να έχουν ημερομηνία λήξης τουλάχιστον δύο μηνών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.