Βαυαρία: Περισσότεροι άνθρωποι αναβάλουν το ραντεβού εμβολιασμού

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη Βαυαρία θέλουν να αναβάλουν τον δεύτερο εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού. Άλλοι δεν το δηλώνουν καθόλου. Οι διοργανωτές είναι έκπληκτοι.

Μόναχο – Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού συνεχίζονται. Πάνω από 30 εκατομμύρια δόσεις έχουν ήδη χορηγηθεί σε όλη τη Γερμανία.

Με 28,9 τοις εκατό όλων των κατοίκων που έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού τουλάχιστον μία φορά, η Βαυαρία βρίσκεται στην πέμπτη θέση στη Γερμανία στην κατάταξη των ομοσπονδιακών κρατιδίων.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για την ανοσια της αγέλης, ειδικά επειδή μόνο το 7,5% του βαυαρικού πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί πλήρως.

Μόνο όσοι έλαβαν και τη δεύτερη δόση τους θα έχουν στο μέλλον τα ίδια δικαιώματα με άτομα που έχουν αρνητικά τεστ.

Έτσι, εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι θέλουν τώρα να αναβάλουν τα ραντεβού για τον δεύτερο εμβολιασμό τους στη Βαυαρία.

Άλλοι δεν κανονίζουν καν ραντεβού, αν και έχουν προηγουμένως εγγραφεί στην πύλη εμβολιασμού ή δεν εμφανίζονται στα κέντρα εμβολιασμού τη συμφωνημένη ώρα.

Όλα αυτά αποτελούν τεράστια πρόκληση και προσπάθεια για τους διοργανωτές, αλλά το τελευταίο είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη υγείας του Μονάχου Beatrix Zurek στο BR, περίπου το 5% όλων των ανθρώπων που θα έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Astrazeneca στο κέντρο εμβολιασμού στο Μόναχο δεν εμφανίστηκαν για το ραντεβού τους – περίπου τέσσερις φορές περισσότερο από τα εμβόλια της Biontech ή της Moderna.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Zurek, συνολικά περίπου 60.000 άτομα που είναι επιλέξιμα για εμβολιασμό σε ομάδες προτεραιότητας 1 και 2 δεν προχώρησαν σε ραντεβού για τον πρώτο εμβολιασμό παρά την εγγραφή τους στην πύλη BAYIMCO.

Οι λόγοι για αυτό μπορεί να ποικίλλουν, αλλά η Zurek απευθύνει έκκληση σε όλους όσους δεν θέλουν να κλείσουν ραντεβού στο κέντρο εμβολιασμού να απεγγραφούν, προκειμένου να διευκολύνουν τους διοργανωτές να προγραμματίσουν την κατανομή των δόσεων εμβολιασμού.

Τα κέντρα εμβολιασμού παραπονούνται ότι συχνά δεν τηρούνται ραντεβού. Ζητείται επίσης συχνά αναβολή του ραντεβού που έχει κανονιστεί εβδομάδες νωρίτερα, περισσότερο από το μέσο όρο.

Μόνο στην περιφέρεια Rottal-Inn, το 15 έως 20 τοις εκατό αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις για εμβολιασμό υποβάλλουν αίτηση για αναβολή του δεύτερου ραντεβού τους – κάτι που δεν μπορεί πάντα να πραγματοποιηθεί.

Οι διοργανωτές δεν μπορούν να κατανοήσουν τους λόγους για αυτό.

Η Eva Arbinger, επικεφαλής του Κέντρου Εμβολιασμών στο Rottal, αναφέρει μερικούς από τους πιο συχνά αναφερόμενους λόγους αναβολής των ραντεβού, οι οποίοι γίνονται αισθητοί συχνά γύρω από τις διακοπές της Πεντηκοστής, συμπεριλαμβανομένων επαγγελματικών ταξιδιών, γάμων ή διακοπών.

Ειδικά όταν πρόκειται για αναψυχή εκπλήσσεται, καθώς μέχρι στιγμής απαγορεύονται μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων και είναι δύσκολο να γίνουν διακοπές – τουλάχιστον χωρίς υποχρέωση καραντίνας.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για πολλούς ανθρώπους. Η πόλη Weiden μιλά ακόμη και για λόγους αναβολής “που μας αφήνουν άφωνους”.

Πολλά κέντρα εμβολιασμού θέλουν τώρα να αρχίσουν να δέχονται μόνο ιατρικούς και επαγγελματικούς λόγους αναβολής.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.