Στη Βαυαρία πωλούν την περισσότερη μπύρα στη Γερμανία

Πουθενά αλλού στη Γερμανία δεν πωλείται τόση μπύρα: Οι ζυθοποιίες της Βαυαρίας είναι οι κορυφαίοι πωλητές για όγδοη φορά.

Το 2021 πούλησαν 23,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα, σύμφωνα με την Κρατική Στατιστική Υπηρεσία. Σχεδόν το ένα τέταρτο της βαυαρικής μπύρας πήγε στο εξωτερικό.

Οι ζυθοποιίες της Βαυαρίας διατήρησαν την πρώτη θέση σε εθνικό επίπεδο στις πωλήσεις μπύρας και είναι για όγδοη φορά πρωταθλητές στη Γερμανία.

Πέρυσι, τα 631 ζυθοποιεία στην Βαυαρία πούλησαν 23,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα μπύρας, όπως ανέφερε η Κρατική Στατιστική Υπηρεσία στο Fürth.

Η Βαυαρία έχει τα περισσότερα ζυθοποιεία στη Γερμανία

Σε εθνική σύγκριση, οι βαυαρικές ζυθοποιίες κατέλαβαν έτσι την πρώτη θέση για όγδοη συνεχή φορά. Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ήρθε δεύτερη με 20,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα.

Η πρώτη θέση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι στη Βαυαρία υπάρχουν περισσότερα ζυθοποιεία από οποιοδήποτε άλλο ομόσπονδο κρατίδιο. Πάνω από το σαράντα τοις εκατό των γερμανικών ζυθοποιείων εδρεύει στη Βαυαρία.

Οι πωλήσεις των βαυαρικών ζυθοποιών στο σύνολό τους αυξήθηκαν κατά 2,1% το 2021 σε σύγκριση με την πρώτη χρονιά της πανδημίας το 2020 – και αυτό παρά το γεγονός ότι ούτε πέρυσι υπήρχαν δημόσιες γιορτές.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι πωλήσεις σε χώρες του εξωτερικού αυξήθηκαν ιδιαίτερα: 15,5 τοις εκατό περισσότερη μπύρα πωλήθηκε εκτός των συνόρων της Βαυαρίας πέρυσι. Συνολικά, εξήχθη σχεδόν το ένα τέταρτο της βαυαρικής παραγωγής μπύρας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.