Βαυαρία: Πού θα βρίσκονται οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας; (24.03)

Από το πρωί της Πέμπτης και μετά, η ταχύτητα στους δρόμους θα ελέγχεται για 24 ώρες σε περίπου 2.200 σημεία μέτρησης στη Βαυαρία.

Εδώ μπορείτε να μάθετε σε ποια σημεία της περιοχής σας θα εφαρμοστεί ο πανευρωπαϊκός μαραθώνιος με κάμερες ελέγχου ταχύτητας.

Αυτή είναι η ένατη φορά που πραγματοποιείται η ειδική δράση ελέγχου, ο λεγόμενος πανευρωπαϊκός μαραθώνιος ελέγχου ταχύτητας, και η Βαυαρία συμμετέχει και πάλι σε αυτόν τον μαραθώνιο με κάμερες.

Οι τοποθεσίες έχουν ανακοινωθεί εκ των προτέρων από το βαυαρικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Μπορείτε να εισαγάγετε το όνομα της πόλης ή του δήμου σας, τον ταχυδρομικό σας κώδικα ή τη διοικητική σας περιφέρεια – μάθετε πού θα ελεγχθεί η ταχύτητα στο δρόμο σας προς τη δουλειά, το σχολείο ή τα ψώνια σας την Πέμπτη.

Όπως αναμενόταν, οι περισσότερες κάμερες ελέγχου ταχύτητας θα εγκατασταθούν στις μεγάλες βαυαρικές πόλεις του Μονάχου και της Νυρεμβέργης – στο Άουγκσμπουργκ και το Ρέγκενσμπουργκ, από την άλλη πλευρά, το δίκτυο ελέγχου θα είναι πολύ πιο χαλαρό.

Σε ορισμένες περιοχές – όπως το Rosenheim, το Erlangen-Höchstadt και το Rottal-Inn – θα υπάρχουν περισσότερες από 60 κάμερες ελέγχου ταχύτητας.

Το Straubing είναι η μόνη πόλη στο κρατίδιο για την οποία το σύνολο δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών δεν αναφέρει ελέγχους για την Πέμπτη.

Ο ακόλουθος χάρτης παρέχει μια επισκόπηση του αριθμού των μονάδων μέτρησης, στατικών ή κινητών, που έχουν προγραμματιστεί ανά περιφέρεια και πόλη:

Η Βαυαρία έχει ενσωματώσει τη δράση ελέγχου στο πρόγραμμά της “Bayern mobil – Sicher ans Ziel”. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Joachim Herrmann, ο στόχος δεν είναι να εκδοθούν όσο το δυνατόν περισσότερα πρόστιμα.

Τέλος, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική, παρέχονται εκ των προτέρων πληροφορίες σχετικά με το πού θα πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι ταχύτητας.

Ο λεγόμενος Blitzmarathon έχει ως στόχο να “αφυπνίσει” όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου να τηρούν τα όρια ταχύτητας.

Δεν συμμετέχουν όλα τα ομόσπονδα κρατίδια

Περίπου 20 ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στον ετήσιο μαραθώνιο με κάμερες ελέγχου ταχύτητας.

Στη Γερμανία, μόνο η Βαυαρία και η Ρηνανία-Παλατινάτο είναι γνωστό ότι συμμετέχουν φέτος. Είναι πιθανό ότι μετά το 2020, ορισμένα κρατίδια θα απέχουν και πάλι από τη λόγω των σημερινών υψηλών ποσοστών μόλυνσης.

Άλλοι έχουν ήδη εγκαταλείψει τον λεγόμενο Blitzmarathon πριν από μερικά χρόνια λόγω αμφιβολιών σχετικά με την αποτελεσματικότητά του.

Στο πλαίσιο μιας μελέτης, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Passau ανέλυσαν εκατομμύρια δεδομένα από μαραθώνιους ελέγχου ταχύτητας σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους στα τέλη του 2019.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι περισσότεροι άνθρωποι τηρούν τα όρια ταχύτητας κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου ελέγχου ταχύτητας, αλλά η επίδραση δεν κρατά ούτε μέχρι την επόμενη ημέρα, παρόλο που το θέμα εξακολουθεί να είναι παρόν στα μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί θάνατοι λόγω ατυχημάτων με υπερβολική ταχύτητα στη Βαυαρία

Η υπερβολική ταχύτητα είναι η κύρια αιτία των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας, 109 άνθρωποι στη Βαυαρία έχασαν πέρυσι τη ζωή τους λόγω υπερβολικής ταχύτητας, σε σύνολο 443 νεκρών από ατυχήματα.

Η μελέτη του Passau δείχνει επίσης ότι ένας μαραθώνιος με κάμερες ελέγχου ταχύτητας αντισταθμίζει αυτά τα στοιχεία: αν και οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει πραγματικό αποτέλεσμα από την ημέρα δράσης, υπάρχουν περίπου οκτώ τοις εκατό λιγότερα ατυχήματα κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου με κάμερες ταχύτητας.

Από την άποψη αυτή, οι επιστήμονες θεωρούν τη μελέτη τους ως μια ακόμη απόδειξη ότι τα όρια ταχύτητας και οι χαμηλότερες ταχύτητες συμβάλλουν στην πρόληψη των ατυχημάτων.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.