Βαυαρία: Ρεκόρ αναρρωτικών λόγω ψυχικών ασθενειών το έτος 2020

Κατά το παρελθόν έτος κορωνοϊού 2020, σημειώθηκε ρεκόρ αναρρωτικών αδειών λόγω ψυχικής ασθένειας στη Βαυαρία.

Πάνω απ’ όλα, γυναίκες και εργαζόμενοι στον τομέα της διοργάνωσης και διοίκησης καθώς και της υγειονομικής περίθαλψης απουσίαζαν από την εργασία τους λόγω κατάθλιψης, άγχους ή διαταραχών προσαρμογής.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της αξιολόγησης περισσότερων από 350.000 δεδομένων ασφαλισμένων από την εταιρεία ασφάλισης υγείας DAK Bayern. Η DAK είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης υγείας στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την αξιολόγηση, πέρυσι υπήρξαν 229 ημέρες απουσίας ανά 100 απασχολούμενους ασφαλισμένους της DAK λόγω ψυχικής ασθένειας. Οι γυναίκες είχαν περίπου τις διπλάσιες ημέρες σε αναρρωτική άδεια από τους άντρες.

Σημείωσαν επίσης αύξηση έξι τοις εκατό, ενώ η τάση για τους άνδρες παρέμεινε αμετάβλητη. “Η ανάλυσή μας δείχνει ότι οι γυναίκες υποφέρουν ιδιαίτερα από τους περιορισμούς και τα βάρη της πανδημίας”, εξήγησε η επικεφαλής της DAK Bayern, Sophie Schwab.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.