Βαυαρία: Σχολείο ζητά από τους μαθητές να εμβολιαστούν

Μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω μπορούν να εμβολιαστούν την ερχόμενη Παρασκευή στο σχολείο τους στο Μόναχο (Βαυαρία)

Είναι πιθανώς το πρώτο σχολείο στη Βαυαρία που δίνει τη δυνατότητα. Ενώ πολλά άτομα με προτεραιότητα εξακολουθούν να περιμένουν τον εμβολιασμό τους, οι νέοι στο Planegg του Μονάχου έχουν ήδη τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Σε ένα γυμνάσιο στο Planegg στο Μόναχο, μαθητές ηλικίας 16 ετών και άνω μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού την ερχόμενη Παρασκευή.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να σας κάνω αυτήν την προσφορά, καθώς αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ομαλότητα”, έγραψε ο διευθυντής σε επιστολή του προς τους γονείς.

Φυσικά, οι γονείς θα πρέπει να δώσουν την συγκατάθεσή τους και ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και δωρεάν.

Μια ομάδα γιατρών θα είναι επί τόπου από τις 9.30 π.μ. έως τις 3 μ.μ., το εμβόλιο που θα χορηγηθεί είναι της Biontech. Αυτή τη στιγμή είναι το μόνο εμβόλιο εγκεκριμένο για ηλικίες 16 ετών και άνω.

Η σειρά προτεραιότητας για όλα τα εμβόλια εκτός των κέντρων εμβολιασμού στην Βαυαρία πρόκειται να αρθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και στη συνέχεια οι γιατροί θα μπορούν να εμβολιάζουν τους ασθενείς τους εκεί ανεξάρτητα από την σειρά προτεραιότητάς τους.

Η ομάδα των γιατρών που χορηγούν τους εμβολιασμούς στο σχολείο έχει ήδη χορηγήσει το εμβόλιο σε ασθενείς τους σε ιατρεία, διαβεβαιώνει ο Spohrer τους γονείς μέσω email.

Ήταν σημαντικό για μένα να μην πάρουν τη σειρά κανενός στον εμβολιασμό από κάποιον που πραγματικά τον χρειάζεται έναν για λόγους υγείας, ούτε οι δάσκαλοι ούτε οι μαθητές, αλλά ταυτόχρονα πιστεύω ότι ιδιαίτερα οι νέοι χρειάζονται επειγόντως περισσότερες ελευθερίες“.

Στο Feodor-Lynen-Gymnasium στο Planegg η ομάδα που πρόκειται να εμβολιάσει τους νέους την επόμενη Παρασκευή εμβολίασε ήδη τους δασκάλους και το λοιπό προσωπικό πριν από δύο εβδομάδες, γράφει ο διευθυντής στο μήνυμά του στους γονείς.

Στην αρχική σελίδα, το σχολείο ανακοίνωσε στις 7 Μαΐου ότι σύντομα θα υπήρχαν καθαριστές αέρα σε όλες τις αίθουσες, χρηματοδοτούμενοι από δωρεές – οι γονείς έδωσαν περίπου 40.000 ευρώ για το σκοπό αυτό, και οι δήμοι συμμετείχαν επίσης.

Για τους γονείς που είναι υπέρ του εμβολιασμού, τα νέα του διευθυντή θα πρέπει να είναι καλά νέα. Το συμβούλιο των γονέων ναι μεν δεν συμμετείχε, αλλά χαιρέτισε την προσφορά.

Ο διευθυντής του σχολείου γράφει ότι επέλεξε σκόπιμα την ημερομηνία της ερχόμενης Παρασκευή, διότι θα έδινε στους αποφοίτους του γυμνασίου την ευκαιρία να εμβολιαστούν μετά τις γραπτές τους εξετάσεις.

Και επειδή το αρμόδιο ιατρείο ήταν προφανώς σε θέση να προμηθευθεί αρκετές δόσεις του εμβολίου της Biontech, οι γονείς μπορούν επίσης να εμβολιαστούν.

Το σχολείο έχει ήδη οργανώσει τα ραντεβού για τον δεύτερο εμβολιασμό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.