Βαυαρία: Σκέψεις για επιπλέον μαθήματα στις καλοκαιρινές διακοπές

Δύο εβδομάδες επιπλέον μαθήματα στο σχολείο κατά τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου στη Βαυαρία προτείνει ο Υπουργός Παιδείας.

Σχολεία και lockdown λόγω κορωνοϊού

Ένα ευαίσθητο θέμα που έχει ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις όχι μόνο στη Βαυαρία. Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Παιδείας Piazolo παραδέχεται επίσης ότι ορισμένοι μαθητές έχουν χάσει την επαφή τους με τα μαθήματα λόγω της πανδημίας.

Προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις στον τομέα της εκπαίδευσης, πρέπει να προσφερθούν επιπλέον μαθήματα για δύο εβδομάδες – κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Εκτός από την προσφορά αυτή, θα πρέπει επίσης να υπάρχει περισσότερη ατομική υποστήριξη αλλού, για παράδειγμα μέσω διαφοροποίησης ανάλογα με το επίπεδο απόδοσης στα υποχρεωτικά μαθήματα, τις διαιρεμένες ομάδες και τις πρόσθετες δραστηριότητες.

Προκειμένου να ενισχυθούν οι κοινωνικές δεξιότητες, δραστηριότητες όπως ορχήστρες, χορωδίες ή ομάδες σχολικού ποδοσφαίρου πρέπει να ξαναρχίσουν το συντομότερο δυνατό.

Η έννοια των „θερινών σχολείων“ είναι καινούρια για τους μαθητές στη Βαυαρία. „Θα πρέπει να υπάρχουν δύο εβδομάδες στις καλοκαιρινές διακοπές, είτε δύο εβδομάδες μονομιάς, είτε μία εβδομάδα στην αρχή των διακοπών και μία στο τέλος. Αυτό αφήνεται στην ευχέρεια των σχολείων“, τόνισε ο Piazolo στη Γερμανική Υπηρεσία Τύπου την Τετάρτη στο Μόναχο.

Ο κύριος στόχος είναι να καλυφθούν τα κενά στα μαθηματικά, τη γερμανική και την ξένη γλώσσα. Εάν είναι απαραίτητο, θα μπορούσαν επίσης να υπάρχουν προσφορές για επαγγελματικό προσανατολισμό ή στρατηγικές μάθησης.

Ο Piazolo τόνισε, ωστόσο, ότι η προσφορά αυτή είναι εθελοντική, επειδή πλέον οι περισσότερες οικογένειες έχουν ήδη κάνει σχέδια για τις διακοπές τους. Ωστόσο, ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους πιο αδύναμους μαθητές παρακολουθούν τα θερινά μαθήματα.

Τα μαθήματα εκεί πρέπει να παραδίδονται από ειδικά προσληφθέν προσωπικό, όπως συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, εκπαιδευόμενους εκπαιδευτικούς ή φοιτητές.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.