Βαυαρία: Σκληρή κριτική στον Söder μετά την χαλάρωση του τουρισμού

Οι τουριστικές επιχειρήσεις στη Βαυαρία ζητούν ένα άνοιγμα ανεξάρτητα από τον επταήμερο δείκτη επίπτωσης για εμβολιασμένους, αναρρωμένους και άτομα με αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Η προϋπόθεση για μια τιμή κάτω του 100 δεν είναι ρεαλιστική, επέκρινε ο Armin Hollweck από την ένωση εστιατόρων και ξενοδόχων στο Oberallgäu.

“Χρειαζόμαστε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ως ημερομηνία έναρξης για τις επιχειρήσεις μας, τους καλεσμένους μας, τους υπαλλήλους μας!”, ανέφερε επιστολή προς την κρατική κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP Martin Hagen ζήτησε: “Πρέπει να επιτρέπεται στους εμβολιασμένους, αναρρωμένους και ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε τεστ να πηγαίνουν σε διακοπές παντού στη Βαυαρία!”

Ταυτόχρονα, θα αρθεί η απαίτηση καραντίνας για εμβολιασμένους, αναρρωμένους και αρνητικά εξετασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες με δείκτη επίπτωσης έως 200. Πρόκειται για διάκριση κατά της τοπικής βιομηχανίας φιλοξενίας.

Τη Δευτέρα, το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας αποφάσισε να χαλαρώσει τα μέτρα από τις 21 Μαΐου.

Σε περιοχές με σταθερό αριθμό κρουσμάτων και σταθερούς δείκτες επίπτωσης, επιτρέπεται σε ξενοδοχεία, ξενώνες, παραθεριστικά καταλύματα, κάμπινγκ και ξενώνες νεότητας να ανοίξουν για τους τουρίστες.

Ο Hollweck δήλωσε, ωστόσο, ότι αυτό δεν είναι πρακτικό.

“Πώς το φαντάζεται η πολιτική; Εάν οι αριθμοί αυξηθούν ξανά πάνω από το 100, να πούμε στον επισκέπτη λίγη ώρα μετά το πρωινό του ότι πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι αμέσως μετά;”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.