Βαυαρία: Στατιστικά στοιχεία ατυχημάτων 2020

Στη Βαυαρία υπήρξαν λιγότεροι θάνατοι από τροχαία, αλλά περισσότερα ατυχήματα με ποδήλατα. Τι δείχνουν επίσης τα στατιστικά στοιχεία για το 2020.

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann παρουσίασε τα στατιστικά στοιχεία για τα ατυχήματα του 2020 την Πέμπτη.

Η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα μικρότερο όγκο κυκλοφορίας και, συνεπώς, λιγότερους θανάτους από τροχαία.

Συνολικά 484 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Βαυαρίας το 2020, 57 λιγότερα από ό,τι το 2019. “Αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμός θανάτων από τροχαία ατυχήματα από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία ατυχημάτων πριν από 65 χρόνια”, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κατά την παρουσίαση. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους περιορισμούς της πανδημίας, δήλωσε ο Herrmann.

Η αστυνομία της Βαυαρίας κατέγραψε συνολικά 345.411 τροχαία ατυχήματα, 17% λιγότερα από ό,τι το προηγούμενο έτος.

Ο υπουργός εξέφρασε ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό ατυχημάτων με ποδηλάτες: “Δυστυχώς, ο αριθμός των ατυχημάτων με ποδηλάτες αυξήθηκε κατά 9,6% σε 19.212 και ο αριθμός των τραυματισμένων ποδηλατών κατά 11,1% σε 18,006”.

Πάνω από τα μισά ατυχήματα προκλήθηκαν από τους ίδιους, για παράδειγμα μέσω της επιρροής αλκοόλ ή της ποδηλασίας προς την λάθος κατεύθυνση.

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας, περισσότεροι βγήκαν έξω με ποδήλατα, αλλά συνολικά υπήρξαν λιγότεροι θάνατοι. 357 ατυχήματα σημειώθηκαν με ηλεκτρικά σκούτερ.

“Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά το 2021 για να αυξήσουμε την οδική ασφάλεια στους δρόμους της Βαυαρίας”, ανακοίνωσε ο Herrmann.

Κατά τη διάρκεια αυτού του γεγονότος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνουμε την ποδηλασία ασφαλέστερη. “Αυτό περιλαμβάνει επίσης αυξημένους ελέγχους – ειδικά των ποδηλατών, αλλά και των οδηγών που δεν προσέχουν τους ποδηλάτες”.

Ο αριθμός των ατυχημάτων μοτοσικλετών έχει επίσης αυξηθεί (κατά 7,8%), με 127 θανατηφόρα ατυχήματα – 11,4% περισσότερο από ό,τι το 2020. “Αυτό με ανησυχεί πολύ”, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

“Περίπου κάθε τέταρτος χρήστης του δρόμου που σκοτώθηκε ήταν με μοτοσικλέτα”, εξήγησε ο υπουργός και επίσης είπε: “Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ανησυχητικό”.

Σύμφωνα με τον Herrmann, οι ταχύτητες δεν μπορούν να επιβραδυνθούν από την πανδημία, αντίθετα: Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε ατυχήματα λόγω αυξημένης ταχύτητας αυξήθηκε σε 147 (2019: 141).

Υπερβολική ή ακατάλληλη ταχύτητα

Αυτό σημαίνει ότι το 31% όλων των τροχαίων ατυχημάτων μπορεί να εντοπιστεί σε υπερβολική ή ακατάλληλη ταχύτητα.

Τα δύο τρίτα των θυμάτων σκοτώθηκαν σε ατυχήματα σε επαρχιακούς δρόμους λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

“Η πολύ γρήγορη οδήγηση εξακολουθεί να είναι η κύρια αιτία θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων”, συνοψίζει ο υπουργός. Η βαυαρική αστυνομία θα ελέγχει όλο και περισσότερο τα όρια ταχύτητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, είναι θετικό ότι τόσο ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων με φορτηγά όσο και ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία συμμετείχαν παιδιά έχουν μειωθεί.

Η πανδημία δεν έγινε αισθητή μόνο εδώ: Πιθανώς λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, υπήρξε επίσης σημαντική μείωση των ατυχημάτων στο δρόμο προς το σχολείο κατά 36,7% σε 411.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facbook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.