Βαυαρία: Σύγχυση σχετικά με τα κουπόνια μασκών FFP2 για μικρά παιδιά

Οι εταιρείες ασφάλισης υγείας στέλνουν επί του παρόντος κουπόνια για μάσκες FFP2 στη Βαυαρία: Έξι μάσκες με μια επιπλέον πληρωμή δύο ευρώ.

Πηγαίνουν αφενός στους παραλήπτες του Hartz IV, αφετέρου σε άτομα άνω των 60 ετών και σε ομάδες κινδύνου. Αλλά προφανώς υγιείς άνθρωποι λαμβάνουν επίσης την αντίστοιχη αλληλογραφία.

Επί του παρόντος αποστέλλονται εκατομμύρια επιστολές από τους ασφαλιστές υγείας. Παραλήπτης: Εκείνοι που δικαιούνται ιατρικές προστατευτικές μάσκες. Τα δεδομένα προέρχονται από τα αρχεία των ασθενών.

Αλλά μια μητέρα από το Μόναχο αναφέρει: “Ο γιος μου, που θα γίνει τεσσάρων τον Απρίλιο, έλαβε και αυτός την επιστολή. Και λέει ότι ως ασθενής υψηλής ομάδας κινδύνου μπορεί να πάρει τις μάσκες.”

Η μητέρα εξεπλάγη. Για ιατρικούς λόγους, τα μικρά παιδιά δεν πρέπει να φορούν μάσκες FFP2. Όμως οι ασφαλιστές υγείας δεν ενδιαφέρονται.

Ενεργούν σύμφωνα με το ομοσπονδιακό διάταγμα προστατευτικής μάσκας, το οποίο ισχύει από τα μέσα Δεκεμβρίου – και δεν υπάρχει κατώτερο όριο ηλικίας.

Στη Βαυαρία, η απαίτηση χρήσης μάσκας FFP2 ισχύει μόνο από την ηλικία των 15.

Όλα τα άτομα άνω των 60 ετών δικαιούνται ένα τέτοιο κουπόνι. Όποιος είναι νεότερος πρέπει να έχει προηγούμενη ασθένεια όπως άσθμα ή διαβήτη για να τη δικαιούται.

Ωστόσο, υπάρχουν αυξανόμενες αναφορές ότι άτομα κάτω των 60 ετών έχουν λάβει πιστοποιητικά, αν και υγιή.

Σύμφωνα με τον Stefan Wandel, εκπρόσωπο της DAK Bayern, οι ασφαλιστές υγείας όχι μόνο πρέπει να αξιολογήσουν τις βασικές διαγνώσεις, αλλά και τις ύποπτες διαγνώσεις.

Εάν, για παράδειγμα, έχει καταγραφεί άσθμα σε νεαρό άτομο, αυτό αρκεί για να λάβει τα κουπόνια μασκών.

Εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας είπε στο BR ότι ήθελαν να προσφέρουν γρήγορη, μη γραφειοκρατική βοήθεια.

Εάν ένα παιδί λάβει τα κουπόνια, πρέπει να αναφέρεται ένας παράγοντας κινδύνου στο αρχείο του ασθενούς – διαφορετικά το λογισμικό πιθανότατα δεν θα το είχε ανακαλύψει.

Εάν οι παραλήπτες των κουπονιών δεν ανήκουν σε ομάδα κινδύνου, σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται απλά για “λάθος”.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.