Βαυαρία: Τα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων αγωνίζονται για επιβίωση

Η κρίση της πανδημίας δημιουργεί οικονομικά προβλήματα και στα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων στη Βαυαρία.

“Πολλά κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων ανησυχούν για την ύπαρξή τους μεσοπρόθεσμα”, δήλωσε ο Βαυαρικός Σύνδεσμος Εκπαίδευσης Ενηλίκων (BVV). Την Πέμπτη ήθελε να γιορτάσει την 75η επέτειό του στο Erlangen.

Αντί για έναν μεγάλο επετειακό εορτασμό στον ιδρυτικό χώρο, προγραμματίστηκαν γύροι συζήτησης σχετικά με τη σημασία των κέντρων εκπαίδευσης ενηλίκων, οι οποίοι πρόκειται να μεταδοθούν στο Διαδίκτυο.

Από την αρχή της πανδημίας, τα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων έπρεπε να κλείσουν δύο φορές για αρκετές εβδομάδες, είχαν το δικαίωμα να προσφέρουν μαθήματα μόνο σύμφωνα με αυστηρά μέτρα υγιεινής και με λιγότερους συμμετέχοντες και, όπου δυνατόν, να στραφούν σε ψηφιακές προσφορές.

Πέρυσι, σύμφωνα με τον BVV, η οικονομική βοήθεια του κρατιδίου της Βαυαρίας ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ εμπόδισε τα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων στο να υποχρεωθούν να υποβάλουν αίτηση πτώχευσης. Το πόσα ιδρύματα θα βοηθήσει ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης φέτος είναι ακόμη ανοιχτό.

Από τα μέσα Μαρτίου, τα κέντρα εκπαίδευσης ενηλίκων σε πόλεις και περιφέρειες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν διά ζώσης διδασκαλία με δείκτη επίπτωσης 7 ημερών ανά 100.000 κατοίκους κάτω του 100.

Επί του παρόντος, ο υψηλός αριθμός νέων μολύνσεων στη Βαυαρία δεν το επιτρέπει αυτό.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.