Βαυαρία: Τα κρούσματα στο Μόναχο συνεχίζουν να μειώνονται

Ο δείκτης επίπτωσης 7 ημερών ανά 100.000 κατοίκους συνεχίζει να πέφτει και τα κρούσματα στο Μόναχο μειώνονται. Η πόλη ανέφερε 47 νέες μολύνσεις και τρεις ακόμη θανάτους το Σάββατο.

Σύμφωνα με το RKI, ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών είναι στο 36,4 με τα κρούσματα να πέφτουν στον Μόναχο. Αυτό είναι λίγο πριν από το σημαντικό όριο του 35, το οποίο οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει ως στόχο για έναρξη της χαλάρωσης των μέτρων, για παράδειγμα στη γαστρονομία ή στο λιανικό εμπόριο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Δέκα πόλεις και 25 προάστια εξακολουθούν να επηρεάζονται.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Βαυαρίας, η νυχτερινή απαγόρευση συνεχίζει να ισχύει τη Δευτέρα σε 25 δήμους και δέκα προαστιακές περιοχές.

Αυτές είναι οι περιοχές όπου η επίπτωση των  7 ημερών είναι μεγαλύτερη από 100.

Στην περίπτωση των πόλεων, αυτό ισχύει για τις Amberg, Ansbach, Aschaffenburg, Bamberg, Bayreuth, Coburg, Hof, Memmingen, Passau και Weiden.

Η περιοχή Tirschenreuth στα σύνορα με την Τσεχική Δημοκρατία εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή με τιμή 309,5 – επομένως η νυχτερινή απαγόρευση ισχύει ακόμη εδώ.

Σε γενικές γραμμές, τα hotspots βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Βαυαρίας, ειδικά στα ανατολικά σύνορα με την Τσεχική Δημοκρατία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.