Βαυαρία: Τέλος στα δωρεάν μοριακά τεστ (PCR) σε ιατρεία

Εδώ και ένα χρόνο, όποιος ζει στη Βαυαρία μπορούσε να κάνει δωρεάν (μοριακό / PCR) τεστ κορωνοϊού. Αυτό περιορίζεται εν μέρει από την 1η Ιουλίου.

Δωρεάν τεστ PCR μόνο σε κέντρα τεστ

Εδώ και ένα χρόνο, όποιος ζει στη Βαυαρία μπορούσε να υποβληθεί σε δωρεάν Covid τεστ, μέσω PCR ή γρήγορου τεστ, σε κέντρα και σε ιατρεία. Από σήμερα ωστόσο αυτό περιορίζεται μερικώς.

Από σήμερα, όσοι δεν έχουν συμπτώματα πρέπει να πληρώσουν για το τεστ PCR στο ιατρείο. Αυτό ισχύει επίσης για τα κέντρα τεστ που έχουν συσταθεί από γιατρούς. Σε κοινοτικά κέντρα τεστ που λειτουργούν από τις πόλεις, ωστόσο, τα τεστ PCR θα παραμείνουν δωρεάν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος για τον περιορισμό: Τα ιατρεία θα πρέπει να διατηρούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χωρητικότητα για εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο αίτημα του BR.

Λιγότερη ζήτηση λόγω του αυξανόμενου ποσοστού εμβολιασμού

Όταν ξεκίνησαν τα δωρεάν τεστ για όλους στο κρατίδιο της Βαυαρίας πριν από ένα χρόνο, τα τεστ PCR ήταν το μόνο διαθέσιμο μέσο ανίχνευσης του ιού, δήλωσε το Υπουργείο Υγείας. Τώρα υπάρχουν και τα γρήγορα τεστ.

Επιπλέον, ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάστηκαν δύο φορές αυξάνεται. Ακόμη, λόγω λιγότερων κρουσμάτων, η υποχρέωση τεστ δεν ισχύει πλέον σε πολλούς τομείς – η ζήτηση για τεστ μειώνεται, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι το 2020 πραγματοποιούνταν έως και 900.000 τεστ PCR το μήνα σε ιατρεία και κέντρα τεστ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.