Βαυαρία: Τεστ κορωνοϊού για μπυραρίες και όχι μόνο

Τα τεστ κορωνοϊού έχουν πλέον γίνει μέρος της καθημερινής μας ζωής. Σε περιοχές με δείκτη άνω του 50, αυτά ισχύουν σαν εισιτήριο εισόδου.

Με ένα αρνητικό τεστ, μπορείτε να απολαύσετε ξανά φαγητό στο ύπαιθρο, να επισκεφθείτε πολιτιστικά ιδρύματα ή να ασκηθείτε στο γυμναστήριο. Εάν ο δείκτης επίπτωσης είναι κάτω του 50, δεν χρειάζεται τεστ.

Ποιο τεστ είναι ωστόσο σωστό και έγκυρο, πότε χρειάζεται και για πόσο ισχύει; Αυτό συνεχίζει σε κάποιους να δημιουργεί σύγχυση.

Αφού έγινε γνωστή η χαλάρωση των μέτρων, το Βαυαρικό Διάταγμα Προστασίας κατά των Λοιμώξεων όριζε ότι τα τεστ PCR ισχύουν για 48 ώρες. Με μια αλλαγή του νόμου στις 12 Μαΐου, το τεστ PCR εξισώθηκε με το γρήγορο τεστ.

Έκτοτε, αυτά ισχύουν μόνο για 24 ώρες. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Βαυαρίας δικαιολόγησε το βήμα με την προσαρμογή στις ομοσπονδιακές νομικές απαιτήσεις. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό μέχρι τώρα. Υπάρχουν επίσης συχνά λανθασμένες πληροφορίες στις ιστοσελίδες των εστιατορίων.

Δεδομένου ότι το αποτέλεσμα ενός τεστ PCR μπορεί συχνά να διαρκέσει έως και μία ημέρα ή και περισσότερο, πολλοί άνθρωποι προτιμούν ένα γρήγορο τεστ.

Με τον νέο κανονισμό, δύσκολα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αποφασίσουν να κάνουν ένα τεστ PCR, καθώς θα χρειαζόταν ένα νέο τεστ με το που έβγαινε το αποτέλεσμα του προηγούμενου!

Το τεστ PCR είναι το πιο ασφαλές και το πιο αξιόπιστο. Ωστόσο, μόνο λίγα κέντρα τεστ μπορούν να έχουν τα αποτελέσματα διαθέσιμα μέσα σε λίγες ώρες.

Εκτός αυτού, τίποτα δεν έχει αλλάξει στον κανονισμό των τεστ για την είσοδο στη Γερμανία. Όλοι οι αεροπορικοί ταξιδιώτες που εισέρχονται στη Γερμανία πρέπει να έχουν τεστ. Ήδη πριν από την αναχώρησή τους, οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Εδώ δεν παίζει ρόλο το εάν εισέρχεται κανείς από μια περιοχή κινδύνου ή όχι. Πρέπει επίσης να συμπληρώνεται μια ψηφιακή φόρμα εγγραφής και να προσκομίζεται στο αεροδρόμιο.

Αναγνωρίζονται τόσο τα τεστ PCR όσο και τα γρήγορα τεστ αντιγόνων. Ωστόσο, τα γρήγορα τεστ θα πρέπει να πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια της ΠΟΥ. Ένα τεστ PCR μπορεί να πραγματοποιηθεί το πολύ 72 ώρες πριν από την αναχώρηση – ένα γρήγορο τεστ μόνο 48.

Ωστόσο, οι κανονισμοί εισόδου έχουν αλλάξει όσον αφορά το ότι δεν χρειάζεται πλέον να μπείτε σε καραντίνα εάν προέρχεστε από περιοχή κινδύνου. Αυτό ισχύει μόνο για τις λεγόμενες περιοχές υψηλού κινδύνου και περιοχές μετάλλαξης των ιών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.