Βαυαρία: Τι σημαίνει ο «Kανόνας 2G+» που εφαρμόζει

Η Άνγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των 16 Κρατιδίων συμφώνησαν την Πέμπτη σε πολλά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη Γερμανία, όπως για παράδειγμα στην εισαγωγή περιορισμών “2G” για τους μη εμβολιασμένους σε εκείνες τις περιοχές όπου σημειώνεται υπέρβαση ενός συγκεκριμένου ποσοστού νοσηλείας.

Τι είναι όμως ο Κανόνας “2G”: Ο συγκεκριμένος κανόνας αναφέρεται σε ένα σύστημα που επιτρέπει μόνο την ελεύθερη μετακίνηση για δραστηριότητες αναψυχής σε εμβολιασμένους ή όσους έχουν αναρρώσει, το οποίο στα Γερμανικά γράφεται ως “Geimpft oder Genesen”, δηλαδή τα 2G.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν στη Γερμανία, εάν περισσότεροι από τρεις ανά 100.000 κατοίκους μιας περιοχής νοσηλεύονται με COVID-19, ο κανόνας 2G θα ισχύει για όλες τις δημόσιες δραστηριότητες αναψυχής σε μια δεδομένη πολιτεία.

Από πότε ισχύουν τα νέα μέτρα; ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Αν ο αριθμός ανέβει στο έξι ανά 100.000 θα απαιτείται από τα άτομα να δείξουν ένα επιπλέον αρνητικό τεστ COVID, το οποίο αποκαλείται “2G +”.

Ως απάντηση στους αυξανόμενους αριθμούς, οι πολιτείες της Σαξονίας και της Βαυαρίας είχαν ήδη επιβάλει περιορισμούς 2G νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Πλέον στη Βαυαρία, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν μόνο σε πολύ μικρότερη κλίμακα, μόνο με το 25% της μέγιστης χωρητικότητας και με τον Κανόνα 2G+ (πρόσβαση μόνο σε εμβολιασμένους και αναρρώσαντες, οι οποίοι θα έχουν επιπλέον υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ).

Πηγή: THETOC

Από πότε ισχύουν τα νέα μέτρα; ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.