Βαυαρία: Τι θα λειτουργήσει ξανά από τη Δευτέρα στο κρατίδιο

Από τη Δευτέρα, οι κανόνες της κυβέρνησης θα επιτρέψουν κάποια πράγματα που είχαν απαγορευτεί για μήνες.

Τι είναι τώρα δυνατό ξανά, τι θα λειτουργήσει από Δευτέρα στη Βαυαρία – και τι μπορεί να ακολουθήσει.

Κομμωτήρια

Ήταν η πρώτη επίσημη χαλάρωση στην επαγγελματική ζωή που ανακοινώθηκε: Από τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου, οι κομμωτές της Βαυαρίας θα έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν ξανά τα κομμωτήριά τους.

Το άνοιγμα έχει να κάνει με τις ανάγκες υγιεινής και “επίσης κάτι που να κάνει με αξιοπρέπεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Markus Söder στις 10 Φεβρουαρίου.

Επίσης, αναφορές παράνομων “ιδιωτικών” υπηρεσιών από μεμονωμένα μαύρα πρόβατα του κλάδου σε σπίτια πελατών έπαιξε επίσης ρόλο στην απόφαση αυτή.

Παρά το άνοιγμα αυτό, πολλοί Βαυαροί είναι πιθανό να αργήσουν να κουρευτούν. Ορισμένα κομμάτια έχουν κλείσει τα ραντεβού τους για εβδομάδες.

Στο Bayreuth, ένας κομμωτής δημοπράτησε το πρώτο ραντεβού του μετά το lockdown για 422 ευρώ – για καλό σκοπό.

Εκτός από τα κομμωτήρια, επιτρέπονται πλέον και άλλες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το σώμα.

Spa

Επιτρέπεται και πάλι η περιποίηση των ποδιών, η περιποίηση προσώπου και τα μανικιούρ, συμπεριλαμβανομένων των στούντιο νυχιών, εν συντομία: Όλες οι υπηρεσίες για προσωπική υγιεινή και φροντίδα.

Το σύνθημα είναι να “αντιμετωπίζουμε ίδια πράγματα εξίσου”, εξήγησε ο Florian Herrmann. Σύμφωνα με την καγκελαρία, οι πελάτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα “μόνο εάν ο τύπος υπηρεσίας δεν τους το επιτρέπει”.

Είτε πρόκειται για ανθοπωλεία, κέντρα με είδη κηπουρικής ή φυτώρια: Όπου υπάρχει και πωλείται πράσινο, το εκάστοτε κατάστημα μπορεί να ανοίξει ξανά.

Καταστήματα δομικών υλικών

Ο ίδιος νόμος ισχύει και για καταστήματα πώλησης δομικών υλικών στη Βαυαρία – προς ενόχληση της κυβέρνησης της Βάδης-Βυρτεμβέργης, η οποία διατηρεί κλειστά τα καταστήματα δομικών υλικών της και φοβάται την έξοδο ταξιδιωτών για αγορές στις συνοριακές περιοχές με τη Βαυαρία.

Κατανοεί το άνοιγμα των ανθοπωλείων, λέγεται από τη Στουτγάρδη. Αλλά: “Το σφυρί και το χρώμα δεν χαλάνε τόσο γρήγορα.”

Σε κάθε περίπτωση, δεν αναμένονται ουρές στο Lindau και στο Neu-Ulm.

Γιατί: Τα ίδια προστατευτικά μέτρα ισχύουν για όλα τα καταστήματα όπως και για τα σούπερ μάρκετ. Για τα πρώτα 800 τετραγωνικά μέτρα, ένας πελάτης επιτρέπεται σε κάθε 10 τετραγωνικά μέτρα και ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά μέτρα για την περιοχή πωλήσεων.

Μια άλλη χαλάρωση ισχύει για τις περιοχές όπου η επίπτωση 7 ημερών είναι κάτω από 100. Από τη Δευτέρα, η προσωπική διδασκαλία σε σχολές μουσικής θα είναι δυνατή ξανά.

Σύμφωνα με την καγκελαρία, πρέπει να τηρείται η ελάχιστη απόσταση και εάν είναι δυνατόν να φοριέται μάσκα – εάν αυτό είναι δυνατό με το αντίστοιχο μουσικό όργανο.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας υποσχέθηκε περαιτέρω βήματα έναρξης για δήμους με χαμηλή συχνότητα 7 ημερών. Ενόψει της “πολύ ευρείας εξάπλωσης” των κρουσμάτων σε διάφορα μέρη της Βαυαρίας, απαιτείται “τοπικά συντονισμένη προσέγγιση”.

Με σταθερές καλές τιμές παράδειγμα θα μπορούσαν και πάλι να πραγματοποιούνται συναντήσεις πέντε ατόμων από δύο νοικοκυριά.

Στις περιοχές με χαμηλά κρούσματα, τα δημοτικά σχολεία θα μπορούν στη συνέχεια να αλλάξουν από διδασκαλία εκ περιτροπής σε δια ζώσης διδασκαλία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.