Βαυαρία: Τιμή επίπτωσης 48, προς το παρόν καμία χαλάρωση στο Μόναχο

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων στο Μόναχο μειώθηκε απότομα. Για πρώτη φορά από τα μέσα Οκτωβρίου, η τιμή επίπτωσης επτά ημερών είναι μικρότερη από 50.

Ο δήμαρχος έθεσε τις ελπίδες για γρήγορη χαλάρωση, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Aiwanger βλέπει περιθώρια κινήσεων.

Στο Μόναχο, ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών έπεσε κάτω από το όριο των 50. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch, ήταν 48 το πρωί της Πέμπτης, χαμηλότερο από ό,τι από τα μέσα Οκτωβρίου.

Συγκριτικά: Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, η υψηλότερη τιμή μέχρι στιγμής στο Μόναχο ήταν πάνω από 300. Άλλες περιοχές στην Άνω Βαυαρία, όπως το Miesbach, η περιοχή Neuburg-Schrobenhausen ή το Eichstätt έχουν τώρα επίπτωση επτά ημερών κάτω των 50.

Εάν το κατώτατο όριο είναι κάτω από 50 νέες μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών, οι υγειονομικές αρχές μπορούν να παρακολουθούν τις επαφές των κρουσμάτων.

Καμία γρήγορη χαλάρωση στο Μόναχο

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Dieter Reiter, δεν θα υπάρξει χαλάρωση, παρά τη θετική εξέλιξη. Η χαμηλότερη συχνότητα είναι μεν ένα βήμα, αλλά “μόνο αν διατηρήσουμε αυτήν την τιμή για τις επόμενες επτά ημέρες μπορούμε να σκεφτούμε οποιαδήποτε χαλάρωση”, δήλωσε ο δήμαρχος Dieter Reiter (SPD).

Θέλει να μιλήσει πρώτα με τον Πρωθυπουργό Söder πριν από τη διάσκεψη την επόμενη εβδομάδα και να παρουσιάσει την προοπτική για το Μόναχο, δήλωσε.

Ο Aiwanger πιστεύει ότι είναι δυνατή η χαλάρωση

Ο υπουργός Οικονομίας Hubert Aiwanger βλέπει περιθώρια χαλάρωσης λόγω της πτώσης των αριθμών της κρουσμάτων.

Τα στοιχεία των τελευταίων ημερών έδειξαν ότι “τα ανοίγματα είναι πιο πιθανά από το να μείνουν τα πάντα κλειστά ως έχουν”, δήλωσε ο Aiwanger στο κρατικό κοινοβούλιο στο Μόναχο.

Έναρξη: Πρώτα το εμπόριο και τα κομμωτήρια

Ο Aiwanger ανέφερε ότι αρχικά το εμπόριο και οι κομμωτές θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά και αργότερα η γαστρονομία και ο τουρισμός.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη δυνατό να δοθούν ακριβείς ημερομηνίες. Πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή και να αποφασιστεί τότε το τι θα μπορεί να ανοίξει και τι θα πρέπει να παραμείνει κλειστό για λόγους υγείας.

Ο πρωθυπουργός Markus Söder (CSU) είχε ήδη χαρακτηρίσει το 50 ως έναν καλό αριθμό τη Δευτέρα, “αλλά όχι αυτόματα τον αριθμό από τον οποίο μπορείτε να κάνουμε τα πάντα ξανά όπως πριν.

” Σύμφωνα με τον Aiwanger, αυτό πρέπει να συντονιστεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο και στη Βαυαρία.
Διαβουλεύσεις για τη χαλάρωση των μέτρων την επόμενη Τετάρτη

Οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις θέλουν να συζητήσουν στις 10 Φεβρουαρίου πώς θα συνεχιστεί το lockdown μετά τις 14 Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια, πρέπει να ληφθεί απόφαση στη Βαυαρία σχετικά με τη συγκεκριμένη εφαρμογή των μέτρων.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.