Βαυαρία: Την 7η μέρα διακοπή καραντίνας μέσω αρνητικού τεστ

Η Βαυαρία αυστηροποίησε και πάλι τους κανόνες καραντίνας: τα άτομα που έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν μολυνθεί με Covid 19 δεν μπορούν πλέον να διακόψουν την καραντίνα μετά από πέντε ημέρες. Αυστηρότεροι κανόνες ισχύουν επίσης για τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα.

Το κρατίδιο της Βαυαρίας άλλαξε τους κανονισμούς καραντίνας: Από την ερχόμενη Τρίτη, τα άτομα που έρχονται σε επαφή με κρούσματα μπορούν να διακόψουν την καραντίνα τους με αρνητικό τεστ μόνο μετά από επτά ημέρες. Προηγουμένως, η προθεσμία ήταν πέντε ημέρες.

Τα άτομα που έρχονται σε επαφή πρέπει να παραμένουν χωρίς συμπτώματα

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν εμφανιστεί τυπικά συμπτώματα ασθένειας κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του βαυαρικού υπουργείου Υγείας. Επιπλέον, το τεστ PCR ή το γρήγορο τεστ πρέπει να είναι αρνητικό το νωρίτερο επτά ημέρες μετά την τελευταία επαφή με το μολυσμένο άτομο.

Αιτιολογία: υψηλή συχνότητα μόλυνσης

Ο λόγος που αναφέρεται για την παράταση της ελάχιστης περιόδου καραντίνας είναι ότι “συχνά δεν είναι δυνατόν να σπάσει αξιόπιστα η αλυσίδα μόλυνσης των ασυμπτωματικών στενών επαφών”.

Οι λοιμώξεις μπορούν συχνά να ανιχνευθούν μόνο μετά την πέμπτη ημέρα ή και αργότερα, αναφέρεται. Ένας άλλος λόγος που αναφέρεται στο γενικό διάταγμα είναι η σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Νέος κανονισμός και για τα εμβολιασμένα και αναρρωμένα άτομα

Το ίδιο ισχύει τώρα και για τα εμβολιασμένα άτομα και τους αναρρωμένους με πρόσθετο εμβολιασμό που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό με τεστ PCR. Και αυτά -στην περίπτωση ασυμπτωματικής νόσου- δεν μπορούν πλέον να διακόψουν την καραντίνα τους μέσω αρνητικού τεστ το νωρίτερο μετά από πέντε ημέρες, αλλά μετά από επτά ημέρες.

Επιπλέον, οι τοπικές αρχές μπορούν να επιβάλλουν αυστηρότερους κανόνες καραντίνας ανά πάσα στιγμή – “ιδίως σε περίπτωση περιφερειακής επιδημίας”.

Η ελάχιστη περίοδος καραντίνας για τα άτομα αυτά (επαφές, μολυσμένοι με Covid19, εμβολιασμένοι χωρίς συμπτώματα και αναρρωμένοι με πρόσθετο εμβολιασμό) είχε μειωθεί σε πέντε ημέρες από την κυβέρνηση μόλις πριν από έξι εβδομάδες.

Δείτε επίσης

Πρόστιμα και Covid: Τι αλλάζει τον Νοέμβριο του 2021 στη Γερμανία;

17χρονος χωρίς δίπλωμα στη Γερμανία: 2 νεκροί – 4 σοβαρά τραυματίες

Η αλλαγή της ώρας και οι επιπτώσεις της στους πολίτες της Γερμανίας

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.