Βαυαρία: Το Εμπορικό Επιμελητήριο θέλει χαλάρωση των μέτρων

Χαλάρωση των μέτρων και του φρένου έκτακτης ανάγκης στη Βαυαρία ζητά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Λόγω του νέου ομοσπονδιακού φρένου έκτακτης ανάγκης, ισχύουν νέες και μερικές φορές αυστηρότερες απαιτήσεις και κανόνες υγιεινής για τους λιανοπωλητές και τους παρόχους φιλικών προς το σώμα υπηρεσιών στη Βαυαρία.

Αυτό επισημαίνεται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Βαυαρίας (BIHK).

Ταυτόχρονα, λυπάται που η κρατική κυβέρνηση δεν έχει υιοθετήσει τους λιγότερο αυστηρούς κανονισμούς κατά την εφαρμογή του ομοσπονδιακού φρένου έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το BIHK, οι αγορές κατόπιν ραντεβού (“Click & Meet” με αρνητικό τεστ κορωνοϊού) είναι δυνατές μόνο σε καταστήματα λιανικής και περιοχές με επταήμερο δείκτη επίπτωσης έως 150.

Σε αντίθεση με τους νέους κανονισμούς σε ομοσπονδιακό επίπεδο, τα ανθοπωλεία, τα φυτώρια και τα βιβλιοπωλεία στη Βαυαρία δεν επιτρέπεται να ανοίγουν ανεξάρτητα από τον δείκτη.

Με τιμές μεταξύ 100 και 150, σε αυτά τα καταστήματα επιτρέπεται μόνο “Click & Meet”.

Καταστήματα για καθημερινές ανάγκες που επιτρέπεται να ανοίγουν ανεξάρτητα από τον δείκτη, πρέπει να συμμορφώνονται με πρόσθετες απαιτήσεις εκτός από τους ισχύοντες κανόνες υγιεινής.

Ο επιτρεπόμενος αριθμός πελατών πρέπει να μειωθεί στο ήμισυ: Μέχρι έναν χώρο πωλήσεων 800 τετραγωνικών μέτρων, επιτρέπεται μόνο ένας πελάτης ανά 20 τετραγωνικά μέτρα.

Για χώρους πωλήσεων άνω των 800 τετραγωνικών μέτρων, ένας πελάτης ανά 40 τετραγωνικά μέτρα.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με το σώμα, σύμφωνα με το BIHK, δεν επιτρέπεται πλέον η φροντίδα χεριών, νυχιών και προσώπου, ακόμη και για ιατρικούς, θεραπευτικούς ή νοσηλευτικούς σκοπούς.

Οι κομμωτές σε περιοχές με δείκτη άνω του 100 πρέπει να συμμορφώνονται με πρόσθετες απαιτήσεις εκτός από τους ισχύοντες κανόνες υγιεινής: Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται επίσης να φορούν μάσκα FFP2.

Οι πελάτες μπορούν να εισέλθουν στις υπηρεσίες αυτές μόνο εάν παρουσιάσουν ένα τρέχον αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βαυαρία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.