Βαυαρία: Το κοινοβούλιο εγκρίνει την ισλαμική διδασκαλία

Κατά πάσα πιθανότητα, το επόμενο σχολικό έτος θα είναι δυνατόν να προσφερθεί η ισλαμική διδασκαλία ως μάθημα επιλογής στα σχολεία της Βαυαρίας.

Η ισλαμική διδασκαλία, η οποία επί του παρόντος αποτελεί πρότυπο σχέδιο, πρόκειται να καθιερωθεί με νόμο. Ένα αντίστοιχο σχέδιο πέρασε την Πέμπτη από το κοινοβούλιο του κρατιδίου – κατά τις ψήφους των Πρασίνων και του AfD. Η τελική ψηφοφορία πρόκειται να διεξαχθεί στις 6 Ιουλίου.

Οι Πράσινοι επέκριναν ότι το σχέδιο είχε πολλά κενά και αποτελεί μόνο μια προσωρινή λύση. Τελικά, δημιουργείται μόνο ένα υποκατάστατο για τη διδασκαλία της ηθικής, όχι μια ξεχωριστή ισλαμική θρησκευτική διδασκαλία.

Επιπλέον, δεν γίνεται διδασκαλία στις ανώτερες τάξεις των γυμνασίων ή στα επαγγελματικά σχολεία, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειονεκτήματα για τους ενδιαφερόμενους.

Το CSU θεωρεί τη θρησκευτική διδασκαλία ως ένδειξη ενσωμάτωσης. “Είναι ένα σημάδι σεβασμού των θρησκευτικών πεποιθήσεων, όπως ισχύει για όλες τις θρησκείες στη χώρα μας”, δήλωσε η βουλευτής του CSU Barbara Regitz.

Είπε ότι είχε ληφθεί σκόπιμη μέριμνα ώστε τα μαθήματα να διδάσκονται από εκπαιδευμένους από το κράτος δασκάλους. “Οι ιμάμηδες αποκλείονται”, δήλωσε η Regitz. “Η επιρροή των ισλαμικών οργανώσεων που θα μπορούσαν να διαφύγουν από την κρατική εποπτεία περιορίζεται με τον τρόπο αυτό”.

Το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο θα παραδίδεται το μάθημα των θρησκευτικών στα μουσουλμανικά παιδιά στη Βαυαρία απασχολεί εδώ και καιρό τους πολιτικούς.

Ένα αντίστοιχο πρότυπο πείραμα, το οποίο συνοδεύεται επιστημονικά από το Πανεπιστήμιο Friedrich Alexander του Erlangen (FAU), διεξάγεται εδώ και δώδεκα χρόνια. Τον Φεβρουάριο, το υπουργικό συμβούλιο καθόρισε την πορεία για την αντίστοιχη τροποποίηση του νόμου για την εκπαίδευση και τη διδασκαλία.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.