Βαυαρία-Βάδη Βυρτεμβέργη: Η σκόνη της Σαχάρας κοκκινίζει τον ουρανό

Σε μεγάλα μέρη στη Βαυαρία και τη Βάδη Βυρτεμβέργη, ο ουρανός χθες βάφτηκε κόκκινος. Ο λόγος για αυτό είναι η σκόνη από τη Σαχάρα στον αέρα, η οποία σπάνια συναντάται σε τέτοια ποσότητα.

Ένα ασυνήθιστο καιρικό φαινόμενο χρωμάτισε τον ουρανό πάνω από τη Βαυαρία και κάποια μέρη στη Βάδη-Βυρτεμβέργη σήμερα: Σε πολλά μέρη, η σκόνη από τη Σαχάρα τον έντυσε σε ένα κίτρινο-κοκκινωπό χρώμα.

Η ποσότητα της σκόνης από τη Σαχάρα είναι ασυνήθιστη

Ο μετεωρολόγος του BR, Michael Sachweh, δήλωσε: “Οι άνεμοι που αναπτύχθηκαν μετέφεραν σκόνη από την έρημο πάνω από τη Μεσόγειο απευθείας στη Γερμανία.

Πάνω από 2.000 χιλιοστόγραμμα σκόνης ερήμου ανά τετραγωνικό μέτρο είναι τεράστιες ποσότητες που “συμβαίνουν μόνο κάθε λίγα χρόνια”, δήλωσε ο Sachweh.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η σκόνη από τη Σαχάρα θα συνεχίσει να αιωρείται πάνω από τη Βαυαρία και μέρη της Βάδης-Βυρτεμβέργης την Κυριακή – ακόμη και αν όχι σε τόσο μεγάλες ποσότητες όπως σήμερα.

Η σκόνη της Σαχάρας είναι ακίνδυνη για τους ανθρώπους. Στην Ισπανία, την Ελβετία και τη Γαλλία, επίσης, ο ουρανός κοκκίνησε αρκετά σήμερα. Μερικές φορές ακόμη και οι πίστες του σκι ήταν χρωματισμένες κόκκινες και μερικά θεαματικά βίντεο κυκλοφορούν στο Twitter.

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου πρώτός.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.