Βαυαρία: Βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς και σε άλλες περιοχές

Στη Βαυαρία, η βοήθεια έκτακτης ανάγκης για τα θύματα των πλημμυρών επεκτείνεται σε πρόσθετες περιοχές. Από την Παρασκευή, οι πληγέντες των περιοχών Hassberge και Forchheim καθώς και των πόλεων Hof και Ansbach μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για βοήθεια, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Füracker.

Πριν από δύο ημέρες, το υπουργικό συμβούλιο είχε αρχικά δώσει την προοπτική βοήθειας για τις οκτώ περιφέρειες Fürth, Kitzingen, Schweinfurt, Hof, Berchtesgadener Land, Ansbach, Neustadt an der Aisch-Bad Windsheim και Erlangen-Höchstadt.

Θα διατεθούν 5.000 ευρώ ανά νοικοκυριό – 10.000 ευρώ για ζημιές από πετρέλαιο σε κτίρια. Στην περίπτωση των λεγόμενων “καταστάσεων έκτακτης ανάγκης”, μπορεί να αποζημιωθεί έως και το 100 τοις εκατό των ζημιών, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Συνολικά, η βοήθεια έκτακτης ανάγκης που θα δοθεί από το κρατίδιο ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.