Βαυαρία : Υποχρεωτικά τα τεστ covid για όσους επιστρέφουν από ταξίδι

Το βαυαρικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε στη συνεδρίασή του την Τρίτη ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από περιοχές κινδύνου πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού.

Το αποτέλεσμα των τεστ πρέπει να υποβάλλεται στο αρμόδιο τμήμα υγείας το αργότερο 72 ώρες μετά την άφιξη στη Βαυαρία. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, το τεστ θα πρέπει να έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο εξωτερικό. Αλλά όχι περισσότερο από 48 ώρες πριν από το ταξίδι επιστροφής.

Οι διακοπές δεν πρέπει να γίνουν κίνδυνος. Η ασφάλεια έρχεται σε πρώτη θέση“, δήλωσε ο Markus Söder. Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας έκανε επίσης έκκληση τους πολίτες: “Είναι καλύτερο να μην ταξιδεύετε σε περιοχές κινδύνου. Έτσι όλοι παραμένουν προστατευμένοι“.

Σε κάθε περίπτωση, ισχύει αυστηρή απαίτηση τήρησης καραντίνας για άτομα που εισέρχονται από περιοχές κινδύνου. Αμέσως μετά την άφιξή σας στη Βαυαρία, πρέπει να πάνε στο διαμέρισμά τους ή σε κατάλληλο κατάλυμα για δέκα ημέρες και να απομονωθούν εκεί.

Μετά από πέντε ημέρες το νωρίτερο, μπορούν να κάνουν ένα δωρεάν τεστ κορωνοϊού και να βγουν από την καραντίνα, εφόσον αυτό βγει αρνητικό. Το νέο υποχρεωτικό τεστ κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών ισχύει ήδη από σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα με τη νέα υποχρέωση τεστ για ταξιδιώτες που επιστρέφουν από περιοχές κινδύνου, έρχεται το μήνυμα ότι τα βαυαρικά κέντρα τεστ φτάνουν στα όριά τους. Πριν από τις διακοπές, πολλοί άνθρωποι θέλουν να δοκιμαστούν ξανά ώστε να μπορούν να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Αλλά ακόμη και τώρα δεν υπάρχουν άλλα ραντεβού διαθέσιμα σε πολλά μέρη. Ως εκ τούτου, οι αρχές στο Άουγκσμπουργκ και το Μόναχο παραπέμπουν τώρα τους κατοίκους σε γενικούς ιατρούς ή ιδιωτικούς παρόχους υπηρεσιών για να κάνουν το τεστ κορωνοϊού εκεί.

Το κέντρο τεστ του Μονάχου στην Theresienwiese είναι ήδη πλήρες έως τις 27 Δεκεμβρίου αν και τα τεστ ανά ημέρα έχουν επεκταθεί σε 2.500 από τη Δευτέρα. Ταυτόχρονα, σχεδόν 2000 κλεισμένα ραντεβού δεν εμφανίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, στο εξεταστικό κέντρο της εμπορικής έκθεσης του Άουγκσμπουργκ δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα δωρεάν ραντεβού μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου. Εδώ η χωρητικότητα αυξήθηκε από 1200 σε 1500.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.