Το βαυαρικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε χαλαρώσεις

Μετά τις χαλαρώσεις των μέτρων που ήδη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Markus Söder, το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας ενέκρινε την Τρίτη και τις αντίστοιχες αποφάσεις.

Ο Florian Herrmann, επικεφαλής της καγκελαρίας της Βαυαρίας, και ο υπουργός Παιδείας Michael Piazolo ενημέρωσαν σχετικά σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως αναμενόταν, το έως τώρα ισχύον περιορισμένο ωράριο λειτουργίας των εστιατορίων έως τις 10 μ.μ. στον τομέα της εστίασης καταργείται πλέον στη Βαυαρία. Οι επισκέπτες μπορούν πλέον να κάθονται περισσότερο στα εστιατόρια.

Επιπλέον, θα υπάρχει και πάλι επιτρεπόμενο ποσοστό πληρότητας των θεατών έως και 50% στις αθλητικές εκδηλώσεις – στα γήπεδα και στις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, το όριο ήταν έως σήμερα 25%. Επιπλέον, υπάρχει μέγιστο όριο 15.000 θεατών, ενώ έως σήμερα ήταν 10.000.

Χαλαρώσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Βαυαρία

Εδώ, είναι πλέον δυνατή η χωρητικότητα έως και 75%, σε σύγκριση με το έως τώρα ισχύον μέγιστο 50%. Και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, παραμένουν ο κανόνας 2G-plus και η απαίτηση χρήσης μάσκας FFP2.

Για τις εμπορικές εκθέσεις, το ημερήσιο όριο επισκεπτών θα αυξηθεί από 12.500 σε 25.000 άτομα, κατ’ αναλογία με τις εν λόγω επεκτάσεις των θεατών.

Από την Τετάρτη, 08.02.2022, οι υπηρεσίες που σχετίζονται με το σώμα, όπως τα κομμωτήρια ή τα στούντιο αισθητικής, θα είναι και πάλι ανοικτές σε πελάτες με αρνητικό τεστ κορωνοϊού, δηλαδή όχι μόνο σε εμβολιασμένα και αναρρώσαντα άτομα. Έτσι, στο μέλλον θα ισχύει ο κανόνας 3G και όχι ο αυστηρότερος κανόνας 2G όπως προηγουμένως.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι ότι οι επισκέπτες των λουτρών, των ιαματικών λουτρών και των σάουνων δεν θα χρειάζονται πλέον πρόσθετο τεστ πέραν της απόδειξης εμβολιασμού ή ανάρρωσης. Έτσι, στο μέλλον θα ισχύει ο κανόνας 2G και όχι πλέον 2G plus.

Η ισχύουσα 15η διάταξη (08.02.2022) για την προστασία από τις λοιμώξεις παρατάθηκε έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Όλες οι αλλαγές που εγκρίθηκαν θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη (9 Φεβρουαρίου 2022).

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης