Βαυαροί ορεινοί σκοπευτές γιόρτασαν στο Aschau im Chiemgau

Αλίκη Μαχαίρα

Updated on:

Ειδήσεις-GRland, Έλληνας,

Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, συγκεντρώθηκαν και πάλι πολλοί εκπρόσωποι και από τις 47 λόχους από το Berchtesgaden έως το Werdenfels. Το 2020, η εορταστική αυτή ημέρα ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας- πέρυσι, έγινε μια εκδήλωση μνήμης σε μικρό κύκλο.

Την Κυριακή, επίσης, δεν πήγαν όλα βάσει σχεδίου: λόγω της βροχής, η τελετή πραγματοποιήθηκε σε σκηνή και όχι έξω. Οι ορεινοί τυφεκιοφόροι θεωρούν την Υπεραγία Θεοτόκο ως την προστάτιδά τους και γιορτάζουν την Ημέρα της Προστάτιδας ως την σημαντικότερη γιορτή τους. Ο πρωθυπουργός είναι ο προστάτης, οπότε το 2022 ο Markus Söder έκανε την τιμή.

Η ιστορία των ορεινών τυφεκιοφόρων ανάγεται στον Μεσαίωνα. Η πρώτη αναφορά σε έναν αστικό λόχο τυφεκιοφόρων ως “Püxen Schützen zu Reichenhall” χρονολογείται από το 1369.

Στους επόμενους αιώνες υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους από επιτιθέμενους, ενώ σήμερα βλέπουν τους εαυτούς τους πάνω απ’ όλα ως θεματοφύλακες μιας παράδοσης – έστω και αμυντικής.

Οι ορεινοί τυφεκιοφόροι εξακολουθούν να είναι οπλισμένοι και σήμερα. Μέχρι το 1870, συμμετείχαν ενεργά στην εθνική άμυνα, δήλωσε ο Martin Haberfellner.

Σήμερα, οι ορεινοί τυφεκιοφόροι δεν είναι πλέον εξοπλισμένοι για αποστολές. Ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν φυσίγγια – το συνηθισμένο όπλο είναι μια καραμπίνα, η οποία συνήθως προέρχεται από αποθέματα της Bundeswehr.

“Η πιο όμορφη επαγγελματική κάρτα που έχει η Βαυαρία”: Ο Söder στέλνει συναισθηματικό tweet

Από τις 13 έως τις 15 Μαΐου, 10.000 τυφεκιοφόροι από τη Βαυαρία, το Τιρόλο, το Νότιο Τιρόλο και το Welschtirol θα συγκεντρωθούν για την υπερπεριφερειακή συνάντηση της περιοχής των Άλπεων στο St. Martin in Passeier στο Νότιο Τιρόλο.

Το 1975, οι ενώσεις σκοπευτών είχαν ενωθεί επίσης – έχουν παρόμοιες αρχές: Η καθολική πίστη και η καλλιέργεια των εθίμων.

Ο πρωθυπουργός Söder μνημόνευσε το γεγονός με πάθος. Μέσω Twitter, ο επικεφαλής του CSU δήλωσε ότι η ημέρα αυτή είναι “η πιο όμορφη επαγγελματική κάρτα που έχει η Βαυαρία“.

Μετά από ένα αναγκαστικό διάλειμμα δύο ετών, η συγκέντρωση ήταν μια πολύ ιδιαίτερη ημέρα.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης