Βέλγιο: «Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό»

«Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό», ανακοίνωσε η Επιτροπή Βιοηθικής στο Βέλγιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “LeSoir”, η Βελγική Συμβουλευτική Επιτροπή Βιοηθικής (CCB) εξέδωσε τη γνωμοδότησή την Τρίτη, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, κατόπιν αιτήματος του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

Η Επιτροπή Βιοηθηκής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εφαρμογή μιας εκστρατείας υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι “αποδεκτή” μόνο εάν πληρούνται τρεις προϋποθέσεις:

  • ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να είναι απαραίτητος για την εφαρμογή μιας παγκόσμιας στρατηγικής προστασίας,
  • να αρθούν πολλές από τις σημερινές επιστημονικές αβεβαιότητες και
  • να θεσπιστεί νόμος έπειτα από συζήτηση στο κοινοβούλιο.

“Η Επιτροπή θεωρεί ότι αυτές οι τρεις προϋποθέσεις δεν πληρούνται προς το παρόν”, δήλωσε η Βιρζινί Πιράρ, γαλλόφωνη συμπρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμού της CCB.

Εξάλλου, η “LeSoir” σημειώνει ότι ενώ ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε έχει εκφραστεί υπέρ ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για να αντικαταστήσει το τρέχον πιστοποιητικό «Covid Safe», από την πλευρά του, ο βέλγος ιολόγος Ίβ βαν Λάετεμ πήγε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας:

«Δεν είμαι υπέρ αυτής της αργής εξέλιξης προς το αναπόφευκτο. Πρέπει να έχεις το θάρρος να πεις ότι (σ.σ. ο εμβολιασμός) είναι υποχρεωτικός. Πηγαίνουμε βήμα – βήμα με τη χρήση αυτού του πάσου, αλλά εκτός από τον Ροβινσώνα Κρούσο κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του, οπότε ας το παραδεχτούμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.