Βελτιώνεται η κάλυψη της κινητής τηλεφωνίας στη Βαυαρία

Ο υπουργός Οικονομικών Aiwanger και η αντιπολίτευση συμφωνούν: η Βαυαρία βρίσκεται στο σωστό δρόμο όσον αφορά την κάλυψη της κινητής τηλεφωνίας.

Στην επαρχία, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης – αυτή ήταν η γνώμη της οικονομικής επιτροπής του βαυαρικού κοινοβουλίου.

Τα κενά στην κάλυψη της κινητής τηλεφωνίας στη Βαυαρία γίνονται όλο και λιγότερα.

Μόνο σε πολύ αραιοκατοικημένες περιοχές εξακολουθεί να μην είναι δυνατή ούτε καν η πραγματοποίηση κλήσης μέσω κινητού τηλεφώνου, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Hubert Aiwanger.

Το γεγονός ότι το 99 τοις εκατό όλων των βαυαρικών νοικοκυριών διαθέτει πλέον LTE αποτελεί “μεγάλη πρόοδο”.

Όσον αφορά την περιοχή, σύμφωνα με τον Aiwanger, το 94% των περιοχών της Βαυαρίας διαθέτει γρήγορο κινητό δίκτυο 4G.

Τα χρήματα της επιδότησης είναι αρκετά για 260 νέες κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Τώρα το σύστημα επιδότησης έχει επανέλθει στην κανονικότητα: σε 900 από τους 2.000 δήμους της Βαυαρίας υπάρχουν ακόμη κάποια κενά, αλλά όλο και περισσότεροι δήμοι υποβάλλουν αίτηση για επιδότηση, λέει ο Aiwanger.

Αντίστοιχα, 130 εκατομμύρια ευρώ επιδοτήσεων είναι διαθέσιμα για 260 κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κάθε μία από τις οποίες επιδοτείται με 500.000 ευρώ από κρατικούς πόρους.

Εξάλλου, 92 από τις 2.000 βαυαρικές κοινότητες έχουν ήδη λάβει ειδοποιήσεις επιδότησης, 58 θα αποσταλούν σύντομα, δήλωσε χαρούμενος ο Aiwanger.

Η πρώτη κεραία που χρηματοδοτήθηκε με αυτόν τον τρόπο θα εγκαινιαστεί στις 2 Μαΐου στο Rehau στην Άνω Φραγκονία.

Αλλά ο υπουργός Οικονομικών είναι ακόμη πιο ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η “ήπια πίεση” προς τους ιδιώτες παρόχους κινητής τηλεφωνίας κατάφερε να τους πείσει να κατασκευάσουν περίπου 450 κεραίες κινητής τηλεφωνίας με δικά τους έξοδα.

Οι Πράσινοι απαιτούν ταχύτερη έγκριση

Ο Benjamin Adjei των Πρασίνων πιστεύει επίσης ότι τα πράγματα βελτιώνονται με την κινητή ραδιοφωνία στη Βαυαρία. Σε σύγκριση με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ωστόσο, υπάρχει ακόμη ανάγκη να καλυφθεί τη διαφορά.

Αντί για 94%, το 97% της περιοχής είχε 4G internet. Επιπλέον, η Βαυαρία πρέπει τώρα να επιταχύνει τις διαδικασίες έγκρισης ραδιοφωνικών κεραίων, απαιτεί ο Adjei.

Χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών, οι ραδιοφωνικοί ιστοί ύψους έως 15 μέτρων θα πρέπει να εγκρίνονται ευκολότερα και ταχύτερα. Εξάλλου, χρειάζονται υψηλότεροι ιστοί, δήλωσε ο Adjei.

SPD: Περισσότερο εύρος ζώνης για την ψηφιοποίηση

Για την Annette Karl από το SPD, αυτό που εξακολουθεί να λείπει στην επαρχία είναι το απαραίτητο εύρος ζώνης, δηλαδή η ισχύς των δικτύων. Είπε ότι οι αγροτικές περιοχές χρειάζονται καλό και γρήγορο δίκτυο.

Επίσης, για περαιτέρω ψηφιοποίηση με ηλεκτρονικές αγορές ή τηλεϊατρική, εάν κάποιος ζει πολύ μακριά από τον γιατρό ή τον ειδικό, σύμφωνα με τον Karl.

Αν θέλετε να μεταδώσετε ακτινογραφίες ή άλλες εικόνες από το tablet σας σε έναν γιατρό, χρειάζεστε υψηλό εύρος ζώνης.

Ο υπουργός Οικονομίας Aiwanger πήρε επίσης μαζί του ως κατ’ οίκον εργασία ότι πρέπει να βελτιωθεί η κάλυψη των κινητών τηλεφώνων στα τρένα, στον προαστιακό σιδηρόδρομο και κατά μήκος των δρόμων.

Τα μέλη όλων των κομμάτων τάχθηκαν επίσης υπέρ απλούστερων προγραμμάτων επιδοτήσεων. Εξάλλου, θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους δήμους να υποβάλουν αίτηση για κρατικά κονδύλια για την επέκταση της κινητής τηλεφωνίας.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.