Βερολίνο: Ακτιβιστές έκοψαν την κορυφή χριστουγεννιάτικου δέντρου

Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές Letzte Generation έκοψαν την κορυφή ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου ύψους 15 μέτρων μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο κέντρο του Βερολίνου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο μέλη του κινήματος ξεδίπλωσαν μια αφίσα με την επιγραφή: «Αυτή είναι μόνο η κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου».

Κατόπιν, χρησιμοποιώντας έναν υδραυλικό ανελκυστήρα και ένα πριόνι χειρός, πριόνισαν την κορυφή των δύο μέτρων από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

«Μέχρι στιγμής στη Γερμανία βλέπουμε μόνο την κορυφή της κλιματικής καταστροφής», έγραψε μια από τις ακτιβίστριες στη σελίδα της στο Twitter, σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία.

«Ενώ οι άνθρωποι τρέχουν στα μαγαζιά αναζητώντας τα καλύτερα δώρα, άλλοι δεν βρίσκουν νερό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αστυνομικοί έσπευσαν το πρωί της Τετάρτης στο σημείο του συμβάντος και λαμβάνουν μέτρα αποκατάστασης.

Η Letzte Generation ζητά σθεναρότερη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, όπως τα όρια ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους και οι χαμηλότεροι ναύλοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Εκπρόσωποι του κινήματος έχουν επανειλημμένα τονίσει ότι θα συνεχίσουν τις ενέργειές τους έως ότου οι γερμανικές αρχές βρουν τη βέλτιστη λύση.

Πηγή: Die Welt, TASS

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης