Βερολίνο: Ειδικοί από τις ΗΠΑ θα ερευνήσουν την έκρηξη του AquaDome

Στο ενυδρείο φιλοξενούνταν 1.500 ψάρια από περίπου 100 είδη – Κανένα δεν κατάφερε να επιζήσει 

Μια εξειδικευμένη ομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ταξιδέψει από μέρα σε μέρα στο Βερολίνο, για να διερευνήσει το περιστατικό με το ενυδρείο το οποίο εξερράγη σε ξενοδοχείο, τραυματίζοντας δυο ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία Reynolds Polymer Technology, η οποία συμμετείχε στην κατασκευή του τεράστιου ενυδρείου που «έσκασε» στο Βερολίνο, θα στείλει μια ομάδα στη γερμανική πρωτεύουσα για να διερευνήσει το περιστατικό.

«Προς το παρόν, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί ο παράγοντας ή οι παράγοντες που οδήγησαν σε μια τέτοια ρωγμή» από την οποία προκλήθηκε η έκρηξη, σημείωσε η αμερικανική εταιρεία.

Το AquaDome, που βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Βερολίνου, «έσκασε» ξαφνικά την Παρασκευή νωρίς το πρωί.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, το νερό από το ενυδρείο χύθηκε στο έδαφος, σπάζοντας τα παράθυρα και τις βιτρίνες του ξενοδοχείου.

Στο ενυδρείο φιλοξενούνταν 1.500 ψάρια από περίπου 100 είδη, μεταξύ των οποίων και σπάνια.

Το AquaDom είναι ένα από τα διάσημα αξιοθέατα του Βερολίνου, το ύψος του ήταν 16 μέτρα και η διάμετρός του 11,5 μέτρα.

Περιείχε 1 εκατομμύριο λίτρα νερού και το συνολικό του βάρος ήταν 2 χιλιάδες τόνοι. Όπως ανακοινώθηκε κανένα από τα 1.500 ψάρια δεν επέζησε.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης