Βερολίνο: Η υπαίθρια εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει την Πεντηκοστή

Το φρένο έκτακτης ανάγκης θα ισχύει στο Βερολίνο τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Με τις τιμές επίπτωσης στο Βερολίνο να αυξάνονται και πάλι, φθίνουν οι ελπίδες ότι οι περιορισμοί θα χαλαρώσουν αυτή την εβδομάδα.

Η χαλάρωση δεν θα είναι δυνατή έως τις 19 Μαΐου το νωρίτερο.

Για πέντε εργάσιμες ημέρες το Βερολίνο θα πρέπει να είναι κάτω του κρίσιμου ορίου των 100 και, στη συνέχεια, σύμφωνα με τους κανονισμούς, θα μπορούσε να χαλαρώσει τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα.

Αυτό θα ήταν στις 19 Μαΐου το νωρίτερο, διότι αυτή η Πέμπτη είναι αργία λόγω της Ημέρας της Αναλήψεως.
Τη Δευτέρα, ο δείκτης αυξήθηκε στο 100,8 και έτσι πάλι πάνω από το 100.

Η θετική τάση της περασμένης εβδομάδας δεν υφίσταται. Τα αυστηρότερα μέτρα σύμφωνα με το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης παραμένουν σε ισχύ.

Την Τρίτη, η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με το ζήτημα του τι ακριβώς πρέπει να συμβεί εάν το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης λήξει στο άμεσο μέλλον.

Το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων των εστιατορίων συζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Με την πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων, ο δήμαρχος του Βερολίνου Michael Müller μείωσε τις προσδοκίες για ανοίγματα μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αυτό μπορεί να αναμένεται μόνο από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε τη Δευτέρα, και μόνο εφόσον το επιτρέπουν οι αριθμοί.

“Τώρα πρέπει να δούμε πώς θα συνεχιστούν τα πράγματα τις επόμενες μέρες για να μπορέσουμε να παρατηρήσουμε σε ποια κατεύθυνση εξελίσσεται πραγματικά”, δήλωσε ο Müller.

Πολλοί θα ήθελαν να δουν τα υπαίθρια εστιατόρια να ανοίγουν. Για την Πεντηκοστή, ο Müller ανακοίνωσε ότι θα βρει μια λύση μαζί με το Βρανδεμβούργο.

“Υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι τότε, και ελπίζουμε ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το διάστημα για να βρεθούμε κάτω του 100″.

Στα σχολεία, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στα τρέχοντα μοντέλα διδασκαλίας πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αυτό προκύπτει από ένα μήνυμα από την εποπτική αρχή του σχολείου προς τη διεύθυνση των σχολείων.

Αναφέρει ότι ακόμη και αν ο δείκτης επίπτωσης συνεχίσει να μειώνεται, οι προηγούμενοι κανονισμοί στα σχολεία θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος του σχολικού έτους 20/21 – δεν θα υπάρξουν αλλαγές!”

Μην μαθαίνεις τα νέα από το Βερολίνο τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.