Βερολίνο: Οι ελευθερίες για όσους έχουν αναρρώσει ή εμβολιαστεί

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρθεί άμεσα για αυτά τα άτομα. Επίσης, σε ιδιωτικές συναντήσεις δεν θα συνυπολογίζονται. Η αλλαγή επηρεάζει πάνω από το 10% των κατοίκων του Βερολίνου.

Βερολίνο – Από αυτήν την Κυριακή, οι περιορισμοί επαφής και οι περιορισμοί εξόδου δεν θα ισχύουν πλέον για άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και έχουν αναρρώσει από λοίμωξη με κορωνοϊό.

Στην περίπτωση ιδιωτικών συγκεντρώσεων, δεν θα συνυπολογίζονται, λαμβάνοντας υπόψη τα ανώτατα όρια που ισχύουν κανονικά.

Εξαιρούνται επίσης από τον περιορισμό της νυχτερινής εξόδου από τις 10 μ.μ. και μετά.

Πάνω από το δέκα τοις εκατό των κατοίκων του Βερολίνου έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού. 160.812 άτομα στην πρωτεύουσα θεωρείται ότι έχουν αναρρώσει.

Το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι αυτό είναι ένα βήμα προς την κανονικότητα για μερικούς ανθρώπους, αλλά όχι ακόμη για την πλειοψηφία. Ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων παραμένει σχετικά χαμηλός.

Μέχρι στιγμής, στο Βερολίνο πραγματοποιούνται ιδιωτικές συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους με το πολύ πέντε άτομα από δύο νοικοκυριά.

Σε εσωτερικούς χώρους, επιτρέπεται η συνάντηση με ένα επιπλέον άτομο. Τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν συνυπολογίζονται.

Στο Βερολίνο, όσοι έχουν αναρρώσει και όσοι έχουν εμβολιαστεί θα αντιμετωπίζονται ως επί το πλείστων με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνοι που είναι αρνητικοί σε τεστ κορωνοϊού.

Μπορούν π.χ. να πάνε για ψώνια και στο κομμωτήριο ή στο μουσείο χωρίς τεστ. Αυτό ισχύει 15 ημέρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό.

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε ορισμένα μέρη και η απαίτηση τήρησης απόστασης σε δημόσιους χώρους.

Μην μαθαίνεις τα νέα από το Βερολίνο τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.