Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στην 3η θέση στον Άτλαντα Ευτυχίας

Σύμφωνα με έρευνα, οι άνθρωποι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (NRW) είναι και πάλι πιο ευτυχισμένοι. Το ομοσπονδιακό κρατίδιο ανέβηκε από την έκτη στην τρίτη θέση στη σύγκριση των γερμανικών κρατιδίων.

Μετά την κατάργηση των περισσότερων μέτρων Κορόνα, οι άνθρωποι στη Γερμανία είναι και πάλι κάπως πιο ευτυχισμένοι – αλλά ο φόβος του πολέμου και του πληθωρισμού εξακολουθούν να τους κρατούν πίσω.

Αυτό προκύπτει από τον “Άτλαντα Ευτυχίας” που παρουσιάστηκε την Τρίτη, ο οποίος καταρτίστηκε από το Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ με την υποστήριξη της Süddeutsche Klassenlotterie (SKL).

“Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι ο ορειβάτης της χρονιάς”, δήλωσαν οι συντάκτες της μελέτης.

Το ομοσπονδιακό κρατίδιο ανέβηκε από την 6η θέση πέρυσι στην τρίτη θέση στην τρέχουσα σύγκριση των κρατιδίων.

Σε μια κλίμακα από το 0 έως το 10, οι κάτοικοι της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας βαθμολόγησαν τη γενική ικανοποίησή τους κατά μέσο όρο με 6,98 μονάδες – η τιμή αυτή ήταν κατά 0,25 μονάδες υψηλότερη από ό,τι το 2021.

Πριν από την πανδημία, η τιμή ήταν σημαντικά υψηλότερη 7,17.

Οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι ζουν στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία

Μόνο οι κάτοικοι της Βαυαρίας (7,06 μονάδες) και του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν (7,14 μονάδες) χαρακτήρισαν τον εαυτό τους πιο ευτυχισμένο.

Σύμφωνα με τον “Άτλαντα Ευτυχίας”, οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι ζουν στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία (6,35 μονάδες). Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι δήλωσαν την ικανοποίηση από τη ζωή τους με 6,68 βαθμούς.

Οι άνθρωποι στα δυτικά της Γερμανίας είναι κατά μέσο όρο ελαφρώς πιο ευτυχισμένοι από τους ανθρώπους στα ανατολικά, αναφέρεται.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η διαφορά στην ικανοποίηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης σχεδόν εξαφανίστηκε. Πρόσφατα, ωστόσο, αυξήθηκε και πάλι.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.