Β.Ρηνανία-Βεστφαλία: Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις παραμονή Πρωτοχρονιάς

Newsroom

Updated on:

Διαδήλωση, Γερμανία, Αστυνομία Γερμανία, Polizei, Αστυνομία

Η κυβέρνηση στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ήθελε αρχικά να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά, επειδή φοβόταν τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς.

Münster – Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αναίρεσε το ότι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις, κάτι που είχε επιβάλλει το κρατίδιο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Πρωτοχρονιά. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε αντίστοιχη απόφαση του δικαστηρίου του Münster.

Η κρατική κυβέρνηση είχε αρχικά απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στο Διάταγμα Προστασίας του Κορωνοϊού για τις 31 Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου.

Πίσω από αυτό κρυβόταν η ανησυχία ότι οι συγκεντρώσεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως κατάχρηση για να παρακάμψουν την απαγόρευση των εορτασμών της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Οι δικαστές θεώρησαν ότι αυτός ο κανονισμός ήταν παράνομος και δυσανάλογος – οι αρχές θα μπορούσαν να εγγυηθούν την προστασία από τη μόλυνση, ακόμη και χωρίς τη γενική απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Τα αστυνομικά τμήματα στο κρατίδιο ενημερώθηκαν επομένως για τη νέα νομική κατάσταση λίγο πριν από την έναρξη του έτους. Αυτό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σε περίπτωση βραχυπρόθεσμης καταγραφής συγκεντρώσεων, η αστυνομία, ως εποπτική αρχή, θα τις παρακολουθήσει αναλόγως. Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς για το κοινό εξακολουθούν να απαγορεύονται.

Όλα τα νέα για τον Covid-19 ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info