Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία: Υποχρέωση υποβολής τεστ για ταξιδιώτες

Από αυτήν την εβδομάδα ισχύει η υποχρέωση υποβολής σε τεστ για όσους επιστρέφουν στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία από περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Όποιος ταξιδεύει παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις που έχουν εκφραστεί από την κυβέρνηση, θα πρέπει να υποβάλεται σε τεστ κορωνοϊού. Κατά την επιστροφή του από το εξωτερικό.

Το υποχρεωτικό τεστ που αποφασίστηκε από την κρατική κυβέρνηση τέθηκε σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020.

Περιοχές υψηλού κινδύνου

Οι ταξιδιώτες από περιοχές κινδύνου υποχρεούνται να υποβάλονται σε τεστ το πολύ 24 ώρες πριν από την είσοδό τους στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ή αμέσως μετά την άφιξή τους.

Στους αεροπορικούς ταξιδιώτες δίνεται επιπλέον η επιλογή υποβολής σε τεστ και στο αεροδρόμιο με δικά τους έξοδα.

Η υποχρέωση ισχύει μόνο για περιοχές αυξημένου κινδύνου όπως αυτές κρίνονται κατά καιρούς από την κυβέρνηση και όχι για άλλα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας.

Οι διερχόμενοι επιβάτες transit δεν επηρεάζονται από τον κανονισμό. Εξαιρούνται επίσης οι διασυνοριακά μετακινούμενοι. Η κρατική κυβέρνηση είχε προηγουμένως τονίσει πολλές φορές ότι τα ταξίδια εντός της Γερμανίας δεν υπόκεινται σε όρους ή υποχρεώσεις καραντίνας.

Δεδομένου ότι στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, σύμφωνα με τη νομολογία του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου του Münster, δεν μπορεί να επιβληθεί καραντίνα εισόδου για τους επιστρέφοντες από όλες τις περιοχές κινδύνου, έχουμε πλέον επιλέξει πολύ πιο ήπια μέσα, δηλαδή να απαιτήσουμε τουλάχιστον ένα υποχρεωτικό γρήγορο covid τεστ”, εξήγησε ο υπουργός Υγείας Καρλ Josef Laumann (CDU).

Τα τεστ θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στα αεροδρόμια το αργότερο την 1η Ιανουαρίου. Εάν το τεστ δεν είναι διαθέσιμο απευθείας στο σημείο εισόδου, το τεστ θα πρέπει να διεξαχθεί εντός 24 ωρών.

Σύμφωνα με το διάταγμα καραντίνας της χώρας, όποιος δεν θέλει να εκπληρώσει την υποχρέωση υποβολής σε γρήγορο τεστ, αλλά μέσω τεστ PCR, πρέπει να μπει σε καραντίνα έως ότου ληφθεί το αποτέλεσμα.

Οι επιστρέφοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες. Μετά την άφιξή τους στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλονται σε covid τεστ αμέσως πριν ή κατά την άφιξή τους. Και στη συνέχεια ξανά μετά από πέντε ημέρες. Εάν το τεστ μετά από πέντε ημέρες είναι αρνητικό, η καραντίνα μπορεί να τερματιστεί πρόωρα.

Το Ινστιτούτο Robert Koch το χαρακτηρίζει ως περιοχή υψηλού κινδύνου εάν μια χώρα ή περιοχή υπερβεί το όριο των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες επτά ημέρες. Το νέο υποχρεωτικό τεστ δεν ισχύει εντός της Γερμανίας.

Δείτε τις περιοχές κινδύνου: www.rki.de

Χρειάζεστε βοήθεια; Επικοινωνήστε μαζί μας, ΕΔΩ

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.