ΒΡΑΒΕΙΟ ADENAUER DE GAULLE για την DRF (Στουτγκάρδη)

Η κατάσταση λόγω κορωνοϊού σε γειτονικές χώρες όπως η Γαλλία ήταν μερικές φορές πολύ πιο δύσκολη από ό,τι στη Γερμανία.

Ως εκ τούτου, οι ασθενείς μεταφέρονταν στη Γερμανία για θεραπεία. Αυτό πλέον αναγνωρίστηκε.

Στουτγκάρδη – Στην DRF Luftrettung (Γερμανική Αεροδιάσωση), με έδρα το Filderstadt, και στη Luxembourg Air Rescue (LAR) απονεμήθηκε το βραβείο Adenauer de Gaulle 2020.

Αυτό ανακοινώθηκε από τους επιτρόπους για τη γαλλο-γερμανική συνεργασία, τον υπουργό εξωτερικών Michael Roth (SPD) και τον υφυπουργό Clement Beaune.

Οι υπηρεσίες διάσωσης ανέλαβαν την πλειοψηφία των μεταφορών με ελικόπτερο Γάλλων ασθενών σε γερμανικά νοσοκομεία και επέστρεψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτή η ιδιαίτερη πρόκληση αντιμετωπίστηκε με μεγάλο επαγγελματισμό και αποτελεί ένα “μεγάλο σημάδι γειτνίασης και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης μπορεί να φανεί σε αυτό”, ανέφεραν οι Roth και Beaune στην απόφασή τους.

“Αυτό το βραβείο μας κάνει απίστευτα υπερήφανους ως οργανισμό και επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο”, δήλωσε ο Krystian Pracz, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της DRF Luftrettung στη Στουτγκάρδη .

Το βραβείο Adenauer de Gaulle, συνοδευόμενο από 10.000 ευρώ, εδραιώθηκε στην 25η επέτειο της Συνθήκης των Ηλυσίων το 1988.

Απονέμεται σε άτομα, πρωτοβουλίες ή ιδρύματα που έχουν συμβάλει εξαιρετικά στην ενίσχυση της γαλλο-γερμανικής φιλίας μέσω του έργου τους.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.