Βρετανία: Καταργούνται όλα τα ταξιδιωτικά μέτρα – Τέλος το PLF

Ο υπουργός Μεταφορών στη Βρετανία Grant Shapps ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι όλοι οι περιορισμοί που εξακολουθούν να ισχύουν για τους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων του PLF και των απαιτήσεων τεστ, θα καταργηθούν από τις 4 το πρωί της Παρασκευής 18 Μαρτίου).

«Αυτές οι αλλαγές είναι δυνατές λόγω του μαζικού εμβολιασμού και σημαίνουν μεγαλύτερη ελευθερία εγκαίρως για το Πάσχα και τις σχολικές διακοπές», έγραψε ο υπουργός στο Twitter το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Shapps είπε συγκεκριμένα: «Όλα τα υπόλοιπα ταξιδιωτικά μέτρα για τον Covid, συμπεριλαμβανομένης της φόρμας εντοπισμού επιβατών και των δοκιμών για όλες τις αφίξεις, θα καταργθούν για ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 4 το πρωί της 18ης Μαρτίου.

Αυτές οι αλλαγές είναι δυνατές λόγω του ευρύτατου εμβολιασμού και σημαίνουν μεγαλύτερη ελευθερία εγκαίρως για το Πάσχα».

Τα νέα έτυχαν ευρείας υποστήριξης στη Βρετανία από τους ηγέτες του ταξιδιωτικού κλάδου, ενώσεις και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Ο Steve Heapy, διευθύνων σύμβουλος της Jet2holidays και της Jet2.com, είπε ότι η ανακοίνωση «θα βοηθήσει στα διεθνή ταξίδια που επιστρέφουν τελικά στην κανονικότητα» σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας.

«Η κατάργηση των περιττών εντύπων και των αναποτελεσματικών καθεστώτων δοκιμών σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν επιτέλους να απολαμβάνουν τα ταξίδια χωρίς προβλήματα, όπως έκαναν πριν από την πανδημία», είπε και συμπλήρωσε:

“Με το Πάσχα προ των πυλών και το Καλοκαίρι να πλησιάζει, αυτή η ανακοίνωση έρχεται την ιδανική στιγμή. Από τότε που άρχισαν να χαλαρώνουν οι περιορισμοί στις αρχές του έτους, αντιμετωπίσαμε ισχυρή, σταθερή ζήτηση και η πλήρης κατάργηση των εντύπων και των απαιτήσεων θα τονώσει που απαιτούν ακόμη περισσότερο».

Η διατύπωση του tweet του Shapps υποδηλώνει ότι τα μέτρα θα μπορούσαν να επαναληφθούν στο μέλλον εάν κριθεί απαραίτητο.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα εάν προκύψει άλλη μετάλλαξη ανησυχίας.

Ένας εκπρόσωπος της Virgin Atlantic δήλωσε: «Η κατάργηση όλων των εναπομεινάντων ταξιδιωτικών περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του Εντύπου Εντοπισμού Επιβατών, είναι το τελευταίο σημαντικό βήμα προς τα αεροπορικά ταξίδια χωρίς προβλήματα, βοηθώντας στην περαιτέρω αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών καθώς καλωσορίζουμε περισσότερους πελάτες πίσω στους ουρανούς αυτή την άνοιξη και Καλοκαίρι.

Με την άρση αυτών των εμποδίων στα ταξίδια, η Βρετανία είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις και οι επιβάτες μπορούν να επανασυνδεθούν με αγαπημένα πρόσωπα και συναδέλφους για άλλη μια φορά.

Για να διατηρήσουμε την εμπειρία όλων των ταξιδιωτών, είναι ζωτικής σημασίας η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να συνεργάζεται στενά με τη βιομηχανία για να διασφαλίσει ότι τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι έτοιμα για αύξηση των επιβατών, καθώς αυξάνονται τα διεθνή ταξίδια».

Πηγή: money-tourism.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.