Βρετανία: Μόνο με διαβατήριο πλέον η είσοδος των Ευρωπαίων

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι από σήμερα δεν αρκεί η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας για τους πολίτες της ΕΕ και της Ελβετίας – Στόχος είναι να αποτρέψουν «οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες»

Μόνο με επίδειξη διαβατηρίου θα μπορούν να εισέρχονται από σήμερα στη Βρετανία οι πολίτες στην Ε.Ε και την Ελβετία.

Με βάση του συμφωνία του Brexit, πλέον θα είναι υποχρεωτικό το διαβατήριο γα τους Ευρωπαίους που θέλουν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο. Μέχρι σήμερα, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας μπορούσαν οι Ευρωπαίοι να ταξιδέψουν στην Γηραιά Αλβιώνα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι η αλλαγή αυτή «θα αποτρέψει οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες να κάνουν κατάχρηση του συστήματος», επειδή τα δελτία ταυτότητας είναι «επισφαλή έγγραφα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 48% των πλαστών εγγράφων που εντοπίστηκαν το 2020 στα βρετανικά σύνορα ήταν ευρωπαϊκές ή ελβετικές ταυτότητες. Αυτά τα έγγραφα πλαστογραφούνται πιο εύκολα από τα διαβατήρια, όπως αναφέρει το υπουργείο επισημαίνοντας ότι ορισμένα δεν περιλαμβάνουν βιομετρικά δεδομένα.

«Ενισχύουμε τα σύνορά μας»

«Πρέπει να καταπολεμήσουμε τους εγκληματίες που επιδιώκουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας χρησιμοποιώντας πλαστά ή έγγραφα», υποστηρίζει από την πλευρά της η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ.

«Τερματίζοντας τη χρήση αυτών των επισφαλών δελτίων ταυτότητας, ενισχύουμε τα σύνορά μας και ανταποκρινόμαστε στη βούληση των ανθρώπων να πάρουν ξανά τον έλεγχο του μεταναστευτικού μας συστήματος», πρόσθεσε.

Οι μόνες εξαιρέσεις στην επίδειξη υποχρεωτικού διαβατηρίου είναι οι Ιρλανδοί υπήκοοι καθώς και οι πολίτες στην Ε. Ε και την Ελβετία με καθεστώς προσωρινής ή μη διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτοί θα μπορούν να συνεχίσουν να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δείτε επίσης:  “Εμβολιασμός ή απόλυση” – Τι λέει η γερμανική νομοθεσία;

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.