Βρετανία: Τεράστιες ουρές σχηματίζονται έξω από βενζινάδικα

Ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε να χορηγήσει βίζα σε 5.000 ξένους οδηγούς φορτηγών για να λυθεί το πρόβλημα διανομής – Κινητοποιήθηκε και ο στρατός

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται τις τελευταίες ώρες έξω από βενζινάδικα της Βρετανίας ενώ τουλάχιστον 400 απ’ αυτά, προχώρησαν στην επιβολή δελτίου καυσίμων έως 30 λιρών, την ώρα που η κυβέρνηση του Λονδίνου επιμένει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην αγορά.

Ωστόσο, υπήρξε πανικός από την πλευρά των καταναλωτών. Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο «Sky News», ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε το «πράσινο φως» στους υπουργούς να χαλαρώσουν τους κανόνες μετανάστευσης χορηγώντας βίζα σε 5.000 ξένους οδηγούς φορτηγών που μεταφέρουν καύσιμα.

Σχεδόν 400 πρατήρια καυσίμων επέβαλαν πλαφόν στην αγορά καυσίμων έως 30 λίρες λόγω της πρωτοφανούς ζήτησης των πελατών, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, επισπεύδει την χορήγηση βίζας σε ξένους οδηγούς φορτηγών προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση στη χώρα του που βρίσκεται αντιμέτωπη με το πρόβλημα προμήθειας καυσίμων.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ αποφάσισε να χορηγήσει βίζα σε 5 χιλιάδες ξένους οδηγούς φορτηγών, καθώς πολλά πρατήρια καυσίμων έκλεισαν λόγω έλλειψης καυσίμων.

Επιπλέον, η κυβέρνηση του Λονδίνου κινητοποιεί και τον στρατό για να συνδράμει τους οδηγούς φορτηγών να διοχετεύσουν καύσιμα στην αγορά.

Η Βρετανία κινδυνεύει να μείνει τον χειμώνα με άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ χωρίς βενζίνη και θέρμανση. Πολλά πρατήρια καυσίμων έβαλαν προσωρινά «λουκέτο» λόγω προβλημάτων παράδοσης από την έλλειψη οδηγών φορτηγών.

Πανδημία και Brexit οδήγησαν στις ελλείψεις

Τα προβλήματα προμήθειας καυσίμων οφείλονται κυρίως στην πανδημία της νόσου Covid-19, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί φορτηγών, οι περισσότεροι ξένοι, να επιστρέψουν στις χώρες τους, ενώ τα κέντρα εκπαίδευσης για τους νέους οδηγούς παρέμειναν κλειστά για μήνες.

Η άφιξη νέων οδηγών από την Ε.Ε περιπλέκεται επίσης από το Brexit, με τις διαδικασίες μετανάστευσης να είναι πλέον χρονοβόρες, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Πρατήρια που διαχειρίζονται η βρετανική «BP» και η αμερικανική «ExxonMobil» έβαλαν προσωρινά «λουκέτο» στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των ελλείψεων αμόλυβδης βενζίνης και ντίζελ με τους Βρετανούς να κάνουν ουρές στα πρατήρια που είχαν ακόμη καύσιμα.

«Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει ο τομέας (εφοδιασμού) και λάβαμε μέτρα για την αύξηση της διαθεσιμότητας των οδηγών βαρέων οχημάτων, διευκολύνοντας τις διαδικασίες για τους νέους οδηγούς και αυξάνοντας τον αριθμό των εξετάσεων για άδειες οδήγησης», επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.