Χαμηλώνουν τα φώτα στο επίσημο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Γερμανίας

Στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας της Γερμανίας για εξοικονόμηση ενέργειας, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς αποφάσισε να χαμηλώσει τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από την επίσημη κατοικία του στο Βερολίνο.

Ο Σολτς χαμηλώνει τα χριστουγεννιάτικα φώτα στο Βερολίνο

Ο Όλαφ Σολτς περιόρισε το χρονικό διάστημα για το οποίο θα είναι αναμμένα τα φώτα που κοσμούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από την καγκελαρία στο Βερολίνο.

Το 2021 τα φώτα έλαμπαν ασταμάτητα, αλλά φέτος θα περιοριστούν από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, δήλωσε εκπρόσωπος στο AFP.

Το δέντρο της καγκελαρίας είναι διακοσμημένο με 4.920 φωτάκια που λειτουργούν με LED και καλλιεργήθηκε σε ένα κοντινό δάσος στο Βρανδεμβούργο.

Τα φώτα που στολίζουν ένα άλλο από τα επίσημα χριστουγεννιάτικα δέντρα του Βερολίνου, το οποίο βρίσκεται μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, θα περιοριστούν επίσης να λάμπουν έξι ώρες την ημέρα.

Η Γερμανία μειώνει με επιτυχία τη χρήση ενέργειας

Η απόφαση να χαμηλώσουν τα φώτα στο δέντρο της καγκελαρίας του Scholz έρχεται καθώς η Γερμανία καταβάλλει ευρύτερες προσπάθειες για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης.

Οι προβολείς σε πολλά μνημεία και αξιοθέατα στο Βερολίνο παραμένουν σβηστοί μετά τη δύση του ήλιου.

Η κορυφή του Berliner Dom δεν φωτίζεται πλέον και η ομίχλη των τελευταίων ημερών είχε σαν αποτέλεσμα ο μη φωτισμένος Fernsehturm έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τον ορίζοντα της γερμανικής πόλης.

Αν και η χώρα είναι καλά προετοιμασμένη για το χειμώνα – οι αποθήκες φυσικού αερίου είναι γεμάτες και οι πολίτες έχουν ήδη αποδείξει ότι αλλάζουν τις συνήθειές τους για να μειώσουν την κατανάλωση – η κατάσταση παραμένει αβέβαιη, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα είναι ακόμη μπροστά μας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.