Χάος στην παράδοση: Νέα μέτρα για το 2023 στην Deutsche Post

Εδώ και μήνες, η Deutsche Post έχει βυθιστεί στο χάος. Τα παράπονα των πελατών έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι: περίπου 37.000 φέτος, σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Δικτύων. Τώρα κάτι πρέπει να αλλάξει.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο συζητά νέα μέτρα για την Deutsche Post το επόμενο έτος. Στόχος είναι να αντιμετωπιστεί το χάος στις παραδόσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel, εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραδίδονται στους σταθμούς Packstations εκτός από τα δέματα και επιστολές.

Μια ιδιαίτερη αλλαγή θα είναι η εισαγωγή δύο ταχυτήτων παράδοσης. Περίπου το 80 τοις εκατό της αλληλογραφίας πρέπει να παραδοθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Τώρα προτείνεται να υπάρξουν ταχύτερες και βραδύτερες παραδόσεις – με μια “αργή” τυπική επιστολή να κοστίζει λιγότερο από 85 λεπτά.

Ένα άλλο μέτρο είναι η μείωση του ορίου βάρους των δεμάτων. Μέχρι τώρα, ήταν δυνατή η αποστολή δεμάτων βάρους έως 31,5 κιλά – αυτό δεν δικαιολογείται για λόγους υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, σύμφωνα με την Computerbild.

Σύμφωνα με τη Roloff, το μέγιστο βάρος μιας αποστολής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 25 κιλά.

Στο μέλλον, πρόκειται να λειτουργήσει το λεγόμενο γραφείο παραπόνων, όπου οι πολίτες θα μπορούν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για προβλήματα με την παράδοση δεμάτων και επιστολών.

Το κεντρικό σημείο επαφής θα είναι ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Δικτύων, ο οποίος θέλει να “ενισχύσει την ανθεκτικότητα των ταχυδρομικών δικτύων”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.