Χιόνι και παγωμένες θερμοκρασίες: Κρύο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Ο χειμώνας επέστρεψε στη Βάδη-Βυρτεμβέργη με παγωμένες θερμοκρασίες και πολύ χιόνι. Παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας και των μετεωρολογικών υπηρεσιών, ο κρύος καιρός αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς οδηγούς.

Mόνο η αστυνομική διεύθυνση του Μανχάιμ κατέγραψε περίπου 50 ατυχήματα σε ολισθηρούς δρόμους.

Και θα παραμείνει χειμωνιάτικο: αναμένεται να χιονίσει σε ολόκληρη τη χώρα το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (DWD).

Στις πεδινές περιοχές, αναμένει μια λεπτότερη χιονοκάλυψη από ένα έως πέντε εκατοστά. Στον Μέλανα Δρυμό και τη Σουαβική Άλβα, ωστόσο, αναμένονται έως και 15 εκατοστά φρέσκου χιονιού.

Σύμφωνα με την DWD, το πιο κρύο θα είναι στα νοτιοανατολικά με θερμοκρασίες έως και μείον 7 βαθμούς την Κυριακή.

Αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνει παγετός με θερμοκρασίες γύρω στους μείον 5 βαθμούς στη Σουαβική Άλβα και τον Μέλανα Δρυμό.

Ιδιαίτερα στα ανατολικά, ο πάγος αναμένεται να διατηρηθεί. Στο Μανχάιμ, ωστόσο, οι θερμοκρασίες θα ανέβουν λίγο πάνω από το μηδέν.

Ενώ η χιονόπτωση στην υπόλοιπη χώρα θα αρχίσει σιγά-σιγά γύρω στο μεσημέρι, μεταξύ του Μανχάιμ και της Καρλσρούης υπήρξε ήδη από το βράδυ της Παρασκευής έναρξη του χειμώνα.

Σύμφωνα με την DWD, στο Παλατινάτο υπήρχαν έως και 20 εκατοστά φρέσκου χιονιού, ενώ στο Μανχάιμ η χιονοκάλυψη έφτασε τα 15 εκατοστά.

Στις αρχές της εβδομάδας, ήπιος αέρας από την περιοχή της Μεσογείου θα έρθει στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Αυτό σημαίνει: λίγες βροχοπτώσεις, αλλά ούτε και έντονη ηλιοφάνεια.

Μόνο στα βουνά μπορεί να αναμένονται θερμοκρασίες γύρω από το σημείο του μηδενός, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης