Χώροι στάθμευσης στη Γερμανία: Απελπισμένοι οι οδηγοί φορτηγών

Περισσότεροι από 20.000 χώροι στάθμευσης φορτηγών λείπουν από τους αυτοκινητόδρομους, επικρίνει η ADAC. Ακραίες παραβάσεις στάθμευσης είναι το αποτέλεσμα.

Οι βαυαρικές εταιρείες μεταφορών και logistics ζητούν εδώ και χρόνια περισσότερες θέσεις στάθμευσης για τους οδηγούς τους.

Η αυτοκινητιστική λέσχη ADAC διερεύνησε την κατάσταση στάθμευσης των φορτηγών στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους και κατέληξε στο συμπέρασμα: υπάρχει έλλειψη περισσότερων από 20.000 θέσεων στάθμευσης φορτηγών.

Η μελέτη επιβεβαιώνει αυτό για το οποίο η βαυαρική βιομηχανία μεταφορών και εφοδιαστικής επί μακρόν παραπονιέται: τα προβλήματα είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Ήδη από το 2018, η Ένωση Μεταφορέων της Βαυαρίας ζήτησε την επέκταση των χώρων στάθμευσης στους αυτοκινητοδρόμους, προκειμένου να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.

Παράνομη στάθμευση σε εισόδους και εξόδους στη Γερμανία

Η πρώτη παγγερμανική έρευνα που διεξήγαγε η ADAC δείχνει τώρα και με αριθμούς πόσο τεταμένη είναι η κατάσταση: σύμφωνα με την έρευνα, σε κάθε δεύτερο από τους 96 χώρους ανάπαυσης που εξετάστηκαν υπήρχαν λανθασμένα σταθμευμένα φορτηγά.

Σχεδόν σε κάθε δεύτερο πρατήριο καυσίμων, λέγεται μάλιστα ότι είχαν σταθμεύσει στους χώρους εισόδου και εξόδου ή στο κράσπεδο του αυτοκινητόδρομου.

Συνέπεια της έλλειψης χώρων στάθμευσης: άγχος για τους οδηγούς

Σύμφωνα με την ADAC, οι διαθέσιμοι χώροι στάθμευσης φορτηγών είναι συχνά γεμάτοι μέχρι τις 10 μ.μ. Πολλοί οδηγοί αρχίζουν να αναζητούν χώρο στάθμευσης αργά το απόγευμα.

Εάν δεν μπορούσαν να βρουν μία αργότερα, οι οδηγοί θα έρχονταν σε σύγκρουση, σύμφωνα με την Ένωση Μεταφορών και Logistics της Βαυαρίας – επειδή πρέπει να τηρούν τους νομικά προβλεπόμενους χρόνους οδήγησης και ανάπαυσης, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς χώρο στάθμευσης.

Μακριά από τους αυτοκινητόδρομους, υπάρχουν επίσης πολύ λίγες εναλλακτικές επιλογές. Εδώ, οι κάτοικοι συχνά διαμαρτύρονται για την κυκλοφορία των φορτηγών.

Η καθημερινή αναζήτηση χώρων στάθμευσης και ανάπαυσης σημαίνει άγχος για τους οδηγούς και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο κλάδος δυσκολεύεται να βρει επαρκές προσωπικό.

Η ADAC διαμαρτύρεται για υψηλούς κινδύνους ασφαλείας

Τα λανθασμένα σταθμευμένα φορτηγά μπορεί να αποτελέσουν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια των άλλων χρηστών του δρόμου, επικρίνει η ADAC. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμβαίνουν ξανά και ξανά σοβαρά ατυχήματα. Η επέκταση και η κατασκευή νέων χώρων στάθμευσης κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων είναι επείγουσα ανάγκη.

Το ίδιο ισχύει και για την επέκταση των συστημάτων φορτηγών, στάθμευσης, καθοδήγησης και πληροφόρησης για την αποφυγή περιττών ταξιδιών αναζήτησης. Στη Βαυαρία, ένα σύστημα καθοδήγησης λειτουργεί επί του παρόντος μόνο κατά μήκος του Α9 μεταξύ Νυρεμβέργης και Μονάχου.

Το γερμανικό κράτος θα προωθήσει περισσότερες θέσεις στάθμευσης φορτηγών

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών έχει αναγνωρίσει τα προβλήματα και από το 2021 προωθεί ιδιώτες επενδυτές που κατασκευάζουν ή παρέχουν χώρους στάθμευσης φορτηγών κοντά σε αυτοκινητόδρομους.

Χρειάζονται περίπου 23.000 πρόσθετες θέσεις στάθμευσης σε παγγερμανικό επίπεδο. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας των φορτηγών.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.