Υπερχρεωμένη Νυρεμβέργη: Μέτρα λιτότητας και περικοπή θέσεων

Η Νυρεμβέργη είναι υπερχρεωμένη – το δημοτικό συμβούλιο συζητά επί του παρόντος το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2023. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μαζική μείωση των θέσεων εργασίας

Δεν είναι ένα ευχάριστο θέμα που έπρεπε να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Το γεγονός είναι: Η Νυρεμβέργη είναι υπερχρεωμένη. Τον Φεβρουάριο, η περιφερειακή κυβέρνηση της Κεντρικής Φραγκονίας, υπό την ιδιότητά της ως εποπτεύουσα αρχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενέκρινε τον προϋπολογισμό υπό αυστηρούς όρους.

Η συνέπεια είναι μια αυστηρή πορεία λιτότητας.

Η Νυρεμβέργη με ένα βουνό χρέους: Προβλέπονται μαζικές περικοπές θέσεων εργασίας λόγω των μέτρων λιτότητας

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου, μετά από έξι ώρες διαβουλεύσεων, ο προϋπολογισμός για το 2023 ήταν τελικά έτοιμος.

Η υπερχρεωμένη πόλη θέλει να εξοικονομήσει 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως μέχρι το 2026.

Μετά τον γύρο του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Marcus König (CSU) δήλωσε ότι η νέα δέσμη μέτρων εξοικονόμησης κατάφερε να συμβάλει στην εξυγίανση του προϋπολογισμού.

“Ταυτόχρονα, ενισχύουμε σημαντικούς τομείς όπως η παιδική φροντίδα και η εκπαίδευση, η προστασία του κλίματος και η κινητικότητα, η ψηφιοποίηση και η προστασία της υγείας μέσω των ψηφισμάτων”, δήλωσε ο König, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του δημαρχείου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.