Χρωματιστές αποσκευές: Η περίεργη συμβουλή στους Γερμανούς ταξιδιώτες

Γερμανοί τουρίστες συμβουλεύονται να αφήσουν τις σκουρόχρωμες αποσκευές τους και να προτιμήσουν ζωηρά χρώματα για να αποφύγουν τις καθυστερήσεις στα αεροδρόμια, εν μέσω συνεχιζόμενου χάους στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Ο Stefan Schulte, επικεφαλής του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, σημείωσε πως η κυριαρχία της μαύρης βαλίτσας έχει παίξει ρόλο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές στον χειρισμό των αποσκευών, καθώς είναι «πολύ δύσκολο να τις ξεχωρίσεις».

Η συμβουλή του ήταν να μεταφέρουν χειραποσκευές, όποτε είναι δυνατόν, και η χρήση βαλιτσών που μπορούν να αναγνωριστούν εύκολα.

Ο Thomas Kirner, εκπρόσωπος του αεροδρομίου, επεσήμανε πως είναι πολύς ο κόσμος που «ταξιδεύει με μαύρες βαλίτσες με ροδάκια, κάτι που κάνει την αναγνώρισή τους αρκετά δύσκολη».

Η παράξενη συμβουλή προς τους ταξιδιώτες έχει γίνει αντικείμενο κοροϊδίας από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ενώ έντονες επικρίσεις υπάρχουν και για τη σύσταση να βάζουν ταμπελάκια με τα προσωπικά τους στοιχεία και τη διεύθυνσή τους στις βαλίτσες, κάτι που εγείρει ανησυχίες περί ασφαλείας.

Ο Kirner δήλωσε ότι ο αριθμός των βαλιτσών που δεν είχαν επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους είχε μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά το νούμερο παραμένει τετραψήφιο. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 2.000 «εγκλωβισμένες» βαλίτσες στο αεροδρόμιο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης μείωσε το προσωπικό του κατά περίπου 4.000 άτομα.

Ομοίως με άλλα αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, αγωνίζεται να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία για να αντιμετωπίσει την αύξηση της καλοκαιρινής κίνησης τώρα που οι περισσότεροι περιορισμοί λόγω της πανδημίας έχουν αρθεί.

Με πληροφορίες από Guardian

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.